Damla Sakızlı Sütlaç Nasıl Yapılır? Tarifi Püf Noktası ve Kıvam Sırrı

Damla Sakızlı Sütlaç Nasıl Yapılır? Tarifi Püf Noktası ve Kıvam Sırrı

Sütlaç Türk mutfağının en sevilen tatlı çeşitlerinden. Ancak damla sakızlı sütlaç çok daha lezzetli oluyor. Şimdi sizlere vereceğim tarife bayılacaksınız..

Sütlaç faydalı bulduğum ve en sevdiğim tatlılardan birisidir. Ve asla dışarıda yiyemediğim bir tatlıdır. Nedense dışarıda yani bir kafe veya restoranda sütlü tatlı yiyemiyorum. O yüzden haftanın bir günü mutlaka sütlaç yarım. Bazen normal bazen de fırında. 

Bende sizler için en basit ve en yalın haliyle fırında sütlaç tarifini derledim. Hem basit hem de en lezzetli tarifi işte bu..

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kırık veya osmancık pirinç 
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • Dövülmüş ceviz
  • Tarçın

Yapılışı

Pirinçleri derin bir tencerenin içerisine aldıktan sonra yaklaşık 4 parmak üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu azalana kadar ara ara karıştırarak yaklaşık 20 dakika kadar kaynatın. Çok az suyu kaldığında sütü ekleyin. Tekrardan kaynamaya başladığında damla sakızını ekleyin ve ocağın altını kısın. Ara ara karıştırarak yaklaşık 15 dakika kadar daha pişirin. Şekeri ekleyin ve bir 15 dakika kadar daha pişirin. Daha sonra fırına girebilecek kaselere bölüştürün. 

Önceden altı üstlü ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

Soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Servis ederken önce tarçın ardından dövülmüş ceviz serpiştirim.

Şimdiden afiyet olsun..