Pirinç Pilavı Tarifi

Pirinç Pilavı Tarifi

Pilav Türk mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Tane tane yapmanın sırrını büyük annemden öğrendim. Şimdi sizlerle o tarifi paylaşıyorum..

Tane tane pilav yapmak herkesin harcı değildir. Ama merak etmeyin bu tarifle artık pilavınız muhteşem olacak. Eğer siz de pilavım tane tane olmuyor ve lapa oluyor diyorsanız bu tarifi kaçırmayın!

Pilav yapmayı annemden öğrendim. Annemin pilavı akrabalar arasında çok meşhurdu. Özellikle amcam ve kuzenlerim bize geldiğinde sürekli annemin pilavını överlerdi. Bize de ondan miras kaldı sadece güzel pilav yapmak değil güzel yemekte yapmak..

İşte anne eli değmiş gibi tam kıvamında pilav tarifi..

Tane tane pilav tarifi

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tane bulyon
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı;

Bir kabın içerisine pirinçleri alalım üzerine sıcak su ve tuz ekleyelim bu işlem pirincin nişastanın çıkmasını sağlayacak. 15-20 dakika bu suda bekleyelim. Pirinçleri süzelim ve soğuk suda iyice yıkayalım. Tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim, eriyen yağın üzerine pirinçleri ekleyelim ve iyice kavuralım. Uzun süre kavurma işlemi pirinçleri sertleştirip tane tane olmasını sağlayacaktır. Üzerine suyu, tuzu ve bulyonu ekleyelim karıştıralım. Kapağını kapatalım ve açmadan karıştırmadan kısık ateşte buhar ile pişmesini sağlayalım. Suyunu çekince kapağı açıp kontrol edelim. Elbezi veya kalın bir sofra beziyle tencereyi kapatalım 20-30 dakika dinlendikten sonra tane tane pilavımız hazır. Afiyet olsun.