Bulgursuz Kısır Tarifi

Bulgursuz Kısır Tarifi

Bulgur bir gün evimde yoktu. Kısır yapmak istedim. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden birisidir kuşkusuz kısır. Bende karnabahar vardı evde ve karnabahar kısırı yaptım. Şimdi Tüm Altın günlerinde bu kısırdan yaparım. İşte tarifim

Kısır altın günlerinin 5 çaylarının en leziz lezzetlerinden birisidir. Kısır genelde ince bulgur veya kalın pilavlık bulgurdan yapılır. Evde bir gün kısır canım çekti. Ancak evde bulgur yoktu. Bunun üzerine bende Mynet üzerindeki bir tarifi görmüştüm. Bulgursuz kısır tarifi veriliyordu.

Deneyim bakalım olacak mı dedim. Çok şaşırtıcı orijinalinden çok daha güzel oldu. Şimdi artık benim vazgeçilmezim bu kısırdır. Sözü daha fazla uzatmadan bulgursuz kısır tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum..

KARNABAHAR KISIRI İÇİN GEREKLİ EV MALZEMELERİ
1 adet orta boy taze karnabahar
1 adet yemeklik ince ince doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
5 diş kadar sarımsak
1 yemek kaşığı kadar acı biber salçası
5 dal taze yeşil soğan
1/2 demet kadar taze maydanoz
göz kararınca acı olmalı - kırmızı pul biber
göz kararınca - isteğinize göre yenibahar
Limon suyu.. Taze limondan olsun

1 yemek kaşığı kadar organik nar ekşisi
göz kararı kadar karabiber
göz kararı kadar tuz

KARNABAHAR KISIRI NASIL YAPILIR? TARİFİMİZ

ilk olarak karnabaharları yıkadım. Ardından çiçeklerini ayırıp sak kısımlarını kestim ve süzgeçte suyun altında süzülene kadar biraz bekledim. Sonrasında blender da bulgur ebadına gelinceye kadar karnabaharı çektim. Ardından derin bir tavaya alıp 3 dakika kadar kavurup bir kaseye aktardım. Ancak büyük bir kase. Aynı tavada zeytinyağını koyup kzıdırdım ve soğanları ekledim sarımsaklarla birlikte. İyice rengi değişine dek kavurdum..

Acı biber salçamı ilave edip kokusu iyice çıkana dek kavurdum. Sonrasında ocaktan alıp karnabaharın içerisine döktüm ve iyice yedirdim karıştırdım :))) İnce ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekledim. Limon suyu nar ekşisi ve baharatları da ekleyip iyice karıştırdım. Tamamen soğuduğunda kuru domates ekleyip servis ettim..

Çayınız demlenene kadar 20 dakika içerisinde bu kısır tarifi yapabilirsiniz. Verdiğim bu tarif yaklaşık 6 kişilik ancak biz üç kişilik aile olduğumuz için açıkçası ikişer tabak yedik bu leziz kısırdan :)))

Afiyetler olsun şimdiden

İlgili Haberler