Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Patatesli Midye Börek Nasıl Yapılır? Midye Börek tarifi

Bugün Ne Pişirsem Diyenlere Patatesli Midye Börek Nasıl Yapılır? Midye Börek tarifi

Börek Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden. Şimdi sizlere tadımlık nefis bir midye börek tarifi vereceğiz..

Canım börek çektiği zaman bugün yaptığım gibi Midye börek yaparım :) Hem yormuyor hem de gerçekten tadımlık oluyor

Çay yanına da çok iyi gidiyor. İsterseniz tarifi sizinle lafı çok fazla uzatmadan paylaşayım. Canınız börek çektiğinde sizde Midye börek yapabilirsiniz :)

Eminim siz de tadına çok bayılacaksınız

Çeşit çeşit börekler arasında ağıza tek seferde atmalık bu harika tarifi çıtır çıtır yapamamak mümkün değil. Mutfağın en acemisi bile üstesinden kolaylıkla gelebileceği bu basit tarifle mutfakta harikalar yaratın. Beş çayının yanında bugün yiyeceğiniz midye börek  çok kısa bir sürede yapılıp fırına veriliyor. Hazırsanız başlayalım.

Midye Böreği Pişirmek için Hangi Malzemeler Gerekiyor?

Patatesli yapılan bu harika tarif için iki adet patatesle iki tane de yufka yeterli olacaktır. Yine iç harç için ufak bir soğan hazırda tutmak gerekiyor. Bir su bardağı kadar süt ile beraber bir tane de yumurtayı sarısından ayırarak akını kullanacağız. Bol tereyağıyla pişen enfes böreğimiz için iki çorba kaşığı tereyağı yeterli olacaktır ancak tereyağını eritmemiz gerektiğini unutmayın.

İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyebilirsiniz. Üzerinin kızarması için de yumurtamızın sarısını kullanacağız.

Midye Böreği Pişirmek için Hangi Malzemeler Gerekiyor?

İşe başlamadan önce sabahtan mutlaka patatesleri haşlamak için suya koyun. Haşlanan patatesleri bir aparatla ezerek püre haline getirin. Bir yandan da soğanları rendeleyin, eğer soğanın diri tadından hoşlanmıyorsanız ince ince kıyarak yağda kızartıp biraz da salça ile karıştırabilirsiniz. Patatese de soğanları ve sütü ekleyerek iyice karıştırın. Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra patatesli iç harcımız hazır olacak. 

Bu arada da yufkaları hazırlamaya başlayalım. İki yufkayı üst üste koyalım ve büyük üçgenler oluşturacak şekilde keselim. Erittiğimiz tereyağı ile üzerlerini yağlayalım. Üçgen şeklindeki yufkaları büzelim ve üzerlerine patatesli iç harcımızı yerleştirelim. Eşit dağıttıktan sonra büzgüleri dağıtmamaya gayret ederek katlayalım. İşte midye şeklini böyle almış olacak. Üzerlerine de yumurtamızın sarısını sürelim ve 200 derecede ısıttığımız fırınımıza sürelim. Üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.