Bu Tatlı Sizde Bağımlılık Yapabilir Pratik Bardak Tatlısı Tarifi ve Püf Noktası

Bu Tatlı Sizde Bağımlılık Yapabilir Pratik Bardak Tatlısı Tarifi ve Püf Noktası

Türk mutfağının çeşit çeşit tatlı çeşitleri bulunur. Bir baklava veya sütlaç kadar olmasa da bardakta yapılan bu tatlı canınız tatlı çektiğinde imdadınıza yetişecek. İşte tarifi..

Ne zaman bir arkadaşım gelecek olsa mutlaka bu tatlıyı yaparım. Hem basit hem gösterişli hem de oldukça lezzetli..

Bugün de misafirlerinize görsel şölen yaratabileceğiniz, yaz mevsimin en nefis meyvesiyle hazırlanan bu tatlının tarifini derledim.

Dediğim gibi genellikle misafir ağırlayacağım günler bir de yaz mevsimindeysek mutlaka bu tatlıyı yaparım. Hem iç ferahlatıcı hem de enfes tadıyla herkesi memnun edecek bir tarif. Çocuklarımda çok beğenerek yer. İşte herkesi mutlu eden çilekli bardak tatlısı tarifi..

Malzemeler

  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı un
  • 125gr. tereyağı
  • Yarım kilo çilek
  • 1 paket yağlı bisküvi
  • Fındık/Badem tozu

Yapılışı

İlk olarak tereyağını erittikten sonra ocaktan alın. Ardından ununuzu ekleyin ve yağın kendi sıcaklığıyla kavurmaya başlayın. Daha sonra yavaş yavaş suyunuzu ekleyin ve karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Son olarak şekeriniz ilave edin ve biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. 

Muhallebiniz soğurken çileklerinizi güzelce yıkayın ve arzu ettiğiniz şekilde ve kalınlıkta kesin. 

Bardakların dibine soğuyan muhallebinizden dökün. Üzerine ise robottan çektiğiniz bisküvilerden koyun. Dilerseniz parmak ölçüsüyle de ayarlayabilirsiniz. Örneğin; 2 parmak muhallebi 1 parmak çekilmiş bisküvi.. Çilekleri de resimdeki gibi bardak kenarlarına güzelce yapıştırın. Üzerine ise yine muhallebi ve bisküvi olacak şekilde kat kat uygulayın. Son olarak çekilmiş fındık veya badem serpiştirerek buzdolabında dinlendirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..