Böreklik Hazır Yufkadan Erişte Nasıl Yapılır?

Böreklik Hazır Yufkadan Erişte Nasıl Yapılır?

Börek yapılan hazır yufka elbette şimdilerde marketlerde bulunabilen en kolay ürün. Türk mutfağının en sevilen makarna türlerinden olan erişte peki hazır yufka ile nasıl yapılır? İşte tarifi..

Bugün sizler iki farklı ev yapımı erişte tarifi vereceğim. Her ikisi de oldukça basit ve zahmetsiz. Eminim ikinci tarif sizin işinize daha çok yarayacaktır :)

Uzun süredir kendi eriştemi kendim yapıyorum. Eğer vakit bulamazsam hazır yufkadan yapıyorum. Hatta sabah erkenden hazırlıyorum. Akşama ya pilavını yada makarnasını hazırlamış oluyorum. Tabi bu sizin nasıl kestiğinize bağlı.

Hazır mı değil mi tadını anlamadan afiyetle yiyebileceğiniz tariflerimiz. Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

İlk olarak yoğurma kabının içerisine unu alın. Orta kısmını havuz gibi açın. Yumurtaları kırın ve suyu yavaş yavaş ekleyerek dıştan içeriye doğru yoğurmaya başlayın. Tuzunu da ekledikten sonra biraz daha yoğurun. Sert bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp bir gece dinlendirin.

Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta açın. Ardından üzerini örterek hafif kurumasını bekleyin. Hafif kuruyan hamurunuzu ince şeritler halinde kesin. Daha sonra tekrardan temiz bir bez üzerine parçaları alın ve serin bir yerde dinlendirin. Kuruyan erişteler kullanıma hazır şimdiden afiyet olsun.

#Eğer bu yöntem yorucu ve uzun geldiyse hazır yufkayı arkalı önlü unladıktan sonra dışarı da dinlendirin. Hafif kuruduktan sonra ince şeritler halinde parçalara ayırın. Ardından tekrardan temiz bir bez üzerine parçaları yayın ve serin bir yerde kuruması için dinlendirin.

Dip Not: Yufka Açmakla uğraşmak istemiyorsanız hazır yufka ile de yapabilirsiniz