Böreğin çok daha lezzetli olmasını sağlayan mutfak sırrı hamura mutlaka ekleyin

Böreğin çok daha lezzetli olmasını sağlayan mutfak sırrı hamura mutlaka ekleyin

Lezzetli börek pişirmek zor değil! Börek pişirirken sadece püf noktalarını bilmek gerekiyor. Pişireceğiniz böreğin lezzetli olması için işte işinize yarayacak bilgiler. Bu bilgiler sayesinde pişireceğiniz börekler hem lezzetli hem çıtır çıtır oluyor.

Börek yaparken herkesin bilmesi gereken küçük ama etkili bazı mutfak sırları var.

Börek kültürümüzdeki en önemli hamur işlerinden. Börek yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Börekçilerdeki gibi lezzetli börekler yapmak sanıldığı kadar zor değil. Yeter ki börek yaparken işin inceliklerini bilelim.

HAMURA SİRKE EKLEYİN

Börek yaparken yoğuracağınız hamurun içerisine 1 tatlı kaşığı sirke ekleyin. Hamura eklenen sirke böreğinizin içerisine ekleyeceğiniz malzemelerle bütünleşmesini sağlayacaktır.

Ayrıca hamurun daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.

Sirke, yapacağınız börekte kullanacağınız yufkanın da dağılmasının önüne geçecektir.

HAZIR YUFKAYLA YAPACAKSANIZ DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Böreğinizi eğer hazır yufkayla yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar var. Bunların başında da yufkanın taze olması geliyor.

Eğer yufka taze değilse böreğiniz gerek hazırlık gerekse servis aşamasında dağılacaktır. Bu yüzden taze yufka kullanmaya dikkat edin.

MALZEMELERİ EKLERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Bir diğer önemli püf nokta da böreğinizin içesine ekleyeceğiniz iç malzemelerle ilgili. İç malzemeleriniz ne sıcak ne de soğuk olmamalı. Oda sıcaklığında olmalı. Çok sıcak olan iç malzemeler böreğinizin hızlı bir şekilde pişerken dağılmasına yol açacaktır. Bu yüzden özellikle patatesli börek yaparken böreğinizin iç malzemesinin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.