Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi

Börek Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Kıymalı tepsi böreği ise en çok tercih edilen. Peki hazır yufkadan kıymalı börek nasıl yapılır? İşte tarifi

Ne zaman canım hamur işi çekse ilk tercihim börekten yana olur. Fırsat buldukça ya tepsi böreği yaparım ya tava böreği.

En sevdiğim börek türüyse patatesli börek. Ama kıymalı böreğe de hayır diyemiyorum. Dün akşam yine börek yaptım.

Tarifi de tüm ayrıntılarıyla sizlerle paylaşmak istedim.

Hazır yufkalı tariflerin en lezzetlisi olan kıymalı tepsi böreğinin sırrı yazımızda. Yiyenlerin doyamadığı tepsi böreğinin kıymalı harcını lokum kıvamında hazırlamak için bunlara dikkat edin, bu tarifi kimse paylaşmak istemiyor...

Hazır yufka ile yapılan nefis kıymalı börek tarifine özellikle çocuklar bayılıyor. İşte tarifi...

Hazır Yufkadan Bol Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Kullanacağımız Malzemeler

Kullanacağımız hazır yufka beş ya da altı tane olsa yeterli gelecektir. Böreğimizin sosu için ise bir su bardağı süt ile iki tane yumurta ve yarım su bardağı kadar da sıvı yağı lazım olacak.

Nefis tattaki iç harcımıza ise dört yüz gram dana kıyma, ikişer tane domates ve yeşil biber ile bir kuru soğan, biraz sıvı yağı, istenilen oranda tuz, biraz karabiber ile az oranda da pul biber kullanacağız.

Hazır Yufkadan Bol Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılıyor?

Böreğimizin iç harcını ilk adımda hemen hazır edelim. Kuru soğanın kabuğunu soyup ince yemeklik keselim. Yeşil biber ile domatesleri de yıkayalım. Sonrasında domateslerin kabuklarını soyarak küpler halinde keselim. Yeşil biberleri de temizledikten sonra ince halkalar halinde doğrayalım.

Tavayı ocağa alalım ve yağ kızınca soğanları kavuralım. Kıymayı içerisine atalım ve biraz kavuralım üzerine yeşil biberleri atalım. Biberler ölmeye yakın domatesleri atalım. Üzerine tuz ve baharatları dökelim. Karıştırarak kavurmaya devam edelim. Sonrasında ocağın altını kapatıp köşeye alalım.

Fırın tepsimizi çıkaralım ve yağlayalım. Üzerine hazır yufkalarımızdan bir tanesini serelim. Sosumuzu bir kase içerisinde çırptıktan sonra yufkaya sürelim. Bir tanesini daha parçalayarak üzerine serdikten sonra sosu tekrar dökelim ve harcımızın yarısını da serelim. İki tane daha yufkayı aralara sos sürdükten sonra kalan harcı dökelim. Son yufkayı da serdikten sonra kalan sosu dökelim. Ardından tepsinin köşelerinden sarkan yufkaları da içeriye toparlayıp böreği dilimleyelim. Çörekotunu da serpiştirdikten sonra 180 derecede ısınan fırına sürelim. Altlı üstlü pişirdiğimiz kıymalı böreğimizin üzeri kızarınca fırından alalım. İlk sıcağı geçince servis edebiliriz. Afiyet olsun.