Yumuşacık Dana Bonfile Tarifi

Yumuşacık Dana Bonfile Tarifi

Kırmızı et yemekleri genelde lokum gibi yumuşak olursa daha lezzetli olur. Şimdi sizlere lokum gibi bir et tarifi vereceğiz.

Bugün sizler için lokum gibi pişmiş dana bonfile tarifi vereceğim. Üstelik püf noktalarıyla...

Tarifte sizler için iki farklı yöntem anlattım. Her ikisi de etinizi sulu ve lokum gibi yapacak yöntemler.

Eşim kırmızı eti çok sevdiği için artık ben de neredeyse bir aşçı kadar iyi et pişirir oldum. Elbette takip ettiğim dünyaca ünlü aşçılar da var :) Ama yine de tecrübe başka bir şey..

Umarım her iki yöntemle de lokum gibi olan bonfileniz sizi mutlu eder.

Malzemeler

  • Dana Bonfile (Kişi başı dilimlenmiş)
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Yapılışı

İlk olarak dilimlenmiş bonfileleri oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin. Ardından her yerini güzelce zeytinyağı ile yalayın. Bir miktar taze çekilmiş tuz serpiştirin ve arkalı önlü tekrardan ovalayın. Tercihen dökün tavada pişirin. Dökün tavayı iyice ısıtın. Bunu da test etmek için elinizi tavanın ortasına yaklaştırdığınızda 4 saniyeden fazla ısıya dayanamıyorsanız tava istenilen sıcaklığa gelmiş demektir.

İstenilen sıcaklığa gelen tavaya etleri aralıklı olarak dizin. En fazla 4 hareketle pişirmeye özen gösterin. Yani 20 saniye geçtikten sonra diğer yüzünü aynı hizaya koyun. 20 saniye sonra diğer yüzünü düz koyduysanız yan koyun. Bu işlemi her iki yüzü için 2 defa tekrarlayın. Et, dilimlenmiş olacağı için içi de bu süre de çok iyi pişecektir.

-Etleri servis tabağına aldıktan sonra üzerine bol miktarda tereyağını kızdırıp dökün. Ardında tuz, karabiber ve kekik çekerek serpiştirin.

-Diğer yandan dilerseniz, 2-3 diş sarımsak, tereyağı ve kekiği bir tavaya alın. Tereyağı iyice kızınca etleri içine atın ve arkalı önlü 10-15 saniye kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..