Bildiğiniz Tüm Makarna Tariflerinden Daha Güzel Sosisli Makarna Tarifi

Bildiğiniz Tüm Makarna Tariflerinden Daha Güzel Sosisli Makarna Tarifi

Makarna Türk mutfağının İtalyan Mutfağından transfer ettiği eşsiz bir lezzet. Genelde kıymalı makarna tercih edilse de sosisli makarna çok daha iyi oluyor. İşte tarifimiz..

Makarna, Türk mutfağının olmazsa olmaz yiyeceklerindendir. Kimi zaman aperatif olur kimi zaman da ana yemek.

Özellikle öğrenci yemeği olarak bilinmesinin sebebi de kolay ve hızlı hazırlanıyor olmazıdır. Sadece öğrencilerin değil çalışan bireylerinde kurtarıcıdır. Ama sade sade veya bir sosla yemek olmaz. 

Ben de makarna severlere veya makarnadan başka bir yemek yapmakla uğraşmak istemeyenlere enfes bir sosisli makarna tarifi hazırladım. Adeta deneyenlerin unutamadığı bir tat. Normal makarna yapmaktan en fazla 5 dakika kadar daha vakit harcayarak enfes bir akşam yemeğiniz olacak. 

İşte sosisli soslu makarna tarifi..

Sosisli Makarna Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 1/2 paket Dirsek Makarna
  • 3 tane sosis
  • 10 tane üzüm domates
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı ile zeytinyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 tane chili biberi
  • 2 yemek kaşığı ile domates püresi
  • 1 çay kaşığı ile tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı ile öğütülmüş top karabiber

 Sosisli Makarna Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Makarnanın suyundan sosa eklerken, makarnanın suyunda tuz olduğunu unutmayınız. Sosun tadına bakmadan önce tuz eklemeyin. Eğer acıyı sevmiyorsanız biberin çekirdeklerini kesinlikle kullanmayınız. Herkese afiyet olsun.

Sosisli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarna için suyu kaynatalım. Kaynamaya başlayan suya tuz ekleyelim ve üzerine yazılan süreye göre ya da kendi damak zevkinize göre makarnayı güze bir şekilde pişirin. Sosisleri ne çok ince ne de çok kalın olmak koşulu ile doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alalım ve kızdıralım. Sosisler hafif bir renk değiştirdiğine kadar pişirelim. Chili biberi ince ince kıyalım ve sosislerin üstüne ekleyelim.

 Domatesler formunu kaybetmeye başladığında domates püresini ve ince kıydığımız sarımsakları da ekleyelim. Makarnanın piştiği sudan yarım bir kepçe su alıp domatesli sosun üstüne dökelim ve baharatlarını da ekleyelim. Pişmeye bırakalım. Makarnamız pişince süzelim ve makarnayı sosun içine dökelim. Her yerine geçene dek karıştıralım. 1-2 dakika kadar kısık ateşte demlenmeye bırakalım. Aroma katmak isterseniz eğer kaşar peyniri rendeleyip karıştırabilirsiniz.  Sosisli makarnamız servise hazır. Sıcak sıcak sevdiklerimize servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!

Sosisli Makarna Tarifinin Servis Önerisi nedir?

Sosisli makarnanın üzerine fesleğen yapraklarını serpiştirerek servis edebiliriz. Arzuya göre kaşar peyniri ile makarnaya aroma katabilirsiniz. Yanına çorba ve salata yaparak servise sunabilirsiniz. Tekrardan afiyet olsun!

İlgili Haberler