Sulu Kavurma Tarifi

Sulu Kavurma Tarifi

Bugün sizlere lokum gibi pişirme sırrıyla Sulu Kavurma tarifini vereceğiz. İşte Kurban Bayramında oldukça işinize yarayacak Sulu Kavurma tarifi...

Bugün sizler için Sulu Kavurma tarifi hazırladım.

Kavurma, Kurban Bayramlarının olmazsa olmazıdır. Kimisi ilk gün yer kimisi konserve yapar uzun süre yer. Fakat bence en lezzetlisi sulu kavurma. Dilerseniz sade silerseniz pilav üstü... Aynı lokal restoranlardaki gibi... Pilavın üstüne de oldukça çok yakışıyor. Özellikle pilavınız bol tereyağı ile yapılmışsa tamamdır :)

Umarım sizler de bu tarifi deneyince beğenirsiniz.

Sulu Kavurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 tane büyük boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı ile zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ile tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 4 su bardağı ile sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 çay kaşığı ile karabiber

Sulu Kavurma Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Yemeği hazırlarken bir kenarda ise sıcak suyu hazır bulundurmalısınız. Etlerin sertleşmemesi için mutlaka sıcak suyu kullanmak gerekir.

Sulu Kavurma Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle kuşbaşından biraz daha minik doğranmış olan etleri alalım ve yaklaşık 3 dakika kadar ocakta kızdırdığımız bir düdüklü tencerenin içine alalım. Tahta bir kaşığın yardımıyla ara ara karıştıralım ve etler suyunu salıp tekrardan çekene kadar ara ara karıştırmaya devam edelim.

Etler suyunu iyice çektikten sonra 4 su bardağı sıcak suyu etlerin üzerine gezdirelim. Kaynamaya başladığı zaman düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve yaklaşık 20 dakika kadar bu şekilde pişirmeye bırakalım. Bu esnada ise kuru soğanı iyice rendeleyelim ve bir kenara alalım.

Etler piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açalım. Başka bir tencereye tereyağını ve zeytinyağını alalım ve yağlar kızmaya başladığı zaman rendelediğimiz soğanı ilave edelim. Soğanlar pembeleşinceye dek iyice kavuralım. Daha sonra suyuyla beraber pişen etleri de tencereye alalım ve birlikte kıvam alması ve iyice pişmesi için ocağın altını kısalım. Tencerenin kapağını da hafif bir aralık bırakalım ve yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Ardından tuzunu ve karabiberini de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Pişen sulu kavurmayı sıcak sıcak servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!

Sulu Kavurma Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Sulu kavurmanın yanına tereyağlı bir pilav yapabilir ve öyle servis edebilirsiniz.