Bayram için sarma yapacaklar dikkat! Bu teknikle asla dağılmıyor. İyi pişiyor

Bayram için sarma yapacaklar dikkat! Bu teknikle asla dağılmıyor. İyi pişiyor

Bayramda yaprak sarma yapacakları ilgilendiren aşçılık sırları

Kurban bayramına sayılı günler kalırken evlerde hazırlıklar başladı. Yaprak sarma, Türk mutfağında çok sevilen bir yemek tarifidir. Bayram günlerinde birçok kişi tarafından yaprak sarma yapılmaktadır. Baklava ile birlikte ikram edilen en lezzetli yemektir. Yaprak sarma yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor.

Yasemin.com sitesinde yer alan bir içerikte; Yaprak sarma yaparken bilinmesi gereken tüyolar paylaşıldı.

İşte yaprak sarması yaparken işinize yarayacak o tarif

YAPRAK SARMANIN PÜF NOKTALARI

İster zeytinyağlı ister eti yaprak sarması yapın bu esnada dikkat edeceğiniz en temek nokta yaprağınızın salamura halidir. Yaprak taze ise aşırı olmayacak şekilde bir miktar tuzlama işlemi yapmanız gerekecektir. Eğer çok fazla tuzladığınızı düşünüyorsanız dikkatlice ılık suyun içine koyup suyun tuzu almasını sağlayın.

maxresdefault-001.jpg

İç malzemeleri olarak ise çoğunlukla bulgur değil kırık pirinç tercih edilir. Bu pirinçleri yaprağa eklemeden önce suyunun muhakkak süzülmesi ve pirinçlerin yıkanması gerekir. Soğan kullanacaksanız çok ince ince doğramaya dikkat etmelisiniz.

Kullanacağınız pirinç ya da bulgur pişme sırasında şişeceğinden yaprak arasına fazla koymayınız. Sararken sert hareketlerle yırtılmamasına gayret gösterip ne sımsıkı ne de gevşek bırakın.

Etli yaprak sarması düşünüyorsanız muhakkak kıyma kullanın ve ortasının yağlı olması gerektiğini unutmayın. Zeytinyağlı yaprak sarmasında ise sızma zeytinyağını ihmal etmeyin. Pişince kapağını kaldırıp sıcaklığı gidince bir miktar zeytinyağı gezdirin ve dinlendirin.

Hürriyet'te yer alan bir içerikte ise ; Yaprak sarmanın tarifine yer verildi.

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram asma yaprağı
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

maxresdefault.jpg

Yaprak sarma tarifi Nasıl yapılır?

Pirinci yıkayıp, ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin. Süzüp durulayın.

Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin. Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin. 1-2 dakika kavurun. Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın. Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizip, üzerine bir tabak kapatın. 2 su bardağı ılık su ilave edip, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.

Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık zeytinyağı gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

İlgili Haberler