Bayat Ekmekle yapılan pizza! Atmayın değerlendirin. Usta pizzacılara taş çıkaracaksınız

Bayat Ekmekle yapılan pizza! Atmayın değerlendirin. Usta pizzacılara taş çıkaracaksınız

Dünyada ve ülkemizde en çok israf edilen gıdaların başında gelen ekmeği değerlendirmenin en iyi yolunu paylaşacağız. Bayat ekmekten pizza tarifi! Lezzetli, doyurucu ve pratik bir akşam yemeği olacak...

Dünyada ve ülkemizde giderek artan gıda israfının önüne geçmek için siz de bu tarifi deneyerek bir adım atabilirsiniz.

İtalyan mutfağının meşhur pizzası için saatler harcamanıza gerek kalmadan hazırlayabileceğiniz bir tarif arıyorsanız, Bayat Ekmekten Pizza tarifi tam size göre. Üstelik pratik, basit ve kısa sürede hazırlanıyor. Arzu ettiğiniz malzemelerle damak zevkine göre tatlandırabileceğiniz bu tarif oldukça doyurucudur. İşte İtalyan mutfağının en meşhur pizzasına taş çıkartacak Bayat Ekmekten Pizza tarifi.

Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarife göre, tek ihtiyacınız 1 adet bayat ekmek. Geri kalanı ise tamamen sizin zevkinize kalmış.

BAYAT EKMEKTEN PİZZA TARİFİ

Malzemeler

  • 1 adet somun bayat ekmek
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için:

  • Zeytin, sosis, mısır, domates, yeşil biber, kaşar peyniri, ketçap

Hazırlanışı

  1. İlk önce ekmeklerinizi küçük küçük doğrayın bir kaba koyup üzerine yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu kekik, pul biber ekleyip iyice karıştırın
  2. Karışım fazla cıvık olmayacak sütü kontrollü şekilde koyun. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt serip ekmeği boşaltıp iyice yayarak bastırın.
  3. Üzerine ketçap sürün. Üzerine konacak malzemeleri doğrayıp hazır edin.
  4. Önce biraz kaşar peyniri daha sonra diğer malzemeleri karışık olarak üzerine koyup biraz tuz serptikten sonra 180°C fırında, üzerleri pişene kadar pişirin tekrar biraz daha üzerine kaşar peyniri koyup eriyene kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Eğer Bayat Ekmekten Pizza tarifini beğendiyseniz, şimdide sizlere sadece 3 malzeme ile hazırlanan bayat ekmek ile hazırlanan harika bir helva tarifi vereceğiz. Bu tarifi denedikten sonra Türk mutfağını ve kültürünün vazgeçilmezi olan irmik helvasına farklı bir gözle bakacaksınız.

Pratikevyemekleri.com'da yer alan tarife göre, Bayat Ekmekten Helva tarifi için sadece 3 ana malzemeye ihtiyacınız var. Dakikalar içerisinde hazır olacak bu tarifi deneyen herkes beğeniyor.

BAYAT EKMETKEN HELVA TARİFİ

lesly-juarez-1ahgngkuhr0-unsplashfdfrg.jpg

Malzemeler

  • 3 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 1/2 su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı

3 su bardağını dolduracak kadar ufalanmış ekmek içi, yarım su bardağı kadar eritilmiş margarin veya normal tereyağını bir tencereye alarak, sürekli karıştırmak suretiyle hafifçe esmerleşene kadar kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede ise 1 su bardağı toz şeker ve 1,5 su bardağı süt kaynatıp biraz ılımaları için bir köşeye bırakıyoruz. Ilık süt şerbetimize vanilya ekleyip ekmekli malzememizin içerisine katıyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika daha bekledikten sonra tane tane olacaktır. Dilediğiniz kap ile şekil verdikten sonra üzerine dondurma ve sos ekleyerek servis yapabilirsiniz, afiyet şifa olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com - pratikevyemekleri.com