Fıstıklı Katmer Tarifi

Fıstıklı Katmer Tarifi

Katmer, Türk mutfağının en sevilen lezzetidir. Peki onu fıstıklı bir tatlı olarak yapmaya ne dersiniz? İşte bayılacağınız tarifimiz..

Canı tatlı çekenlere enfes bir kaymalı katmer tarifi hazırladım. Hem de tatlıcıya gitmeden evde istediğiniz zaman yapabileceksiniz.

Bilen bilir katmerin sırrı yufkasındadır. Büyük ustalık ister onu açmak.. Ama Allah'tan hazır baklava yufkaları var da ne istersek yapabiliyoruz. :)

Ben de sizler için hazır baklava yufkasından nasıl katmer yapılır onu anlattım. Eğer hazırda varsa hiç durmayın deneyin derim.

Malzemeler

  • 6 adet hazır baklava yufkası
  • 3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kaymak
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı

İlk olarak tereyağı ve sıvı yağını eritin. Ardından baklava yufkasını tezgaha serin ve üzerine fırça ile yağınızdan sürün. İkinci yufkayı da üzerine kapatın. Tekrardan yağlayın. Tekrardan üzerine yufka kapatın. Bu sefer sadece yufkanın kenar kısımlarına yağdan sürün. Orta kısmına bir kaşık kaymak koyun ve yayın. Üzerine de Antep fıstığı serpiştirin. Son olarak toz şeker serpiştirin.

Baklava yufkasının uzun kısımlarını biraz içeri doğru katlayın. Kısa kısmını da tam ortaya doğru kapatın. Kapattığınız kısma biraz su sürüp diğer kısmı da üzerine kapatın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.

Yanmaz yapışma bir tavayı güzelce ısıttıktan sonra katmeri koyun ve kısık ateşte döndürerek nar gibi kızarana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..