Baklava Yufkasıyla Uğraşmak İstemeyenlere Baklavadan Lezzetli Arnavut Mutfağından Tezpişte Tatlısı Tarifi

Baklava Yufkasıyla Uğraşmak İstemeyenlere Baklavadan Lezzetli Arnavut Mutfağından Tezpişte Tatlısı Tarifi

Baklava yufkası açmak zor iştir. Şimdi sizlere baklavadan daha kolay yapılan Arnavut mutfağının en lezzetli tatlısı Tezpişte Tatlısı tarifi vereceğiz.

Bugün sizler için yapımı son derece kolay ve bir o kadar lezzetli bir tatlı tarifi vereceğim. İşte Arnavut mutfağında Tezpişte Tatlısı tarifi..

Tarifi uzun süre aradım ama sonunda buldum. Bu tatlıyı ilk defa Balkan ülkelerine tura çıktığımda yemiştim. Tabi tarifini alamamıştım. Neyse döndüğümde bir kaç arkadaşıma sordum. Neyse ki onların Arnavut göçmeni tanıdıkları varmış. Hemen aldım tarifini ve denedim. Gerçekten de aynı lezzete ve tada ulaştım.

Dediğim gibi hem basit hem de lezzeti. Umarım deneyince sizler de beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı süt
  • 200 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Yapılışı

Tatlımıza sıcak şerbet dökeceğimiz için olarak tatlımızın harcını hazırlayım. Bunun için tereyağını eritin. Üzerine sıvı yağı ekleyin ve sütü de ilave ederek karıştırın. Ardından kabartma tozunu ekleyin. Köpük köpük kaynamaya başlayınca topaklandırmadan yavaş yavaş unu ilave ederek pişirin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bu işleme devam edin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve başka bir kaba aktararak soğumasını sağlayın. Ara sıra karıştırarak bu işlemi hızlandırabilirsiniz. Tatlı harcınız ılıyınca yumurtaları yavaş yavaş ilave edin ve yoğurun. Borcama tatlı harcınızın yarısını boşaltın. Arasına da çekilmiş ceviz içini serpiştirin. Kalan harcı da üzerine yayın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için spatula ile düzleştirin. Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin ve önceden altlı üstlü ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.

Tatlınız pişerken şerbeti için olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyinceye dek karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve orta ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.

Tatlınızı fırından çıkarttıktan 5-6 dakika sonra sıcak şerbeti üzerinde gezdirin.

Şerbetini çeken tatlınız servise hazır şimdiden afiyet olsun..