Asla erimiyor ve dağılmıyor.. Aşçıların nohut pişirirken uyguladığı 7 yöntem

Asla erimiyor ve dağılmıyor.. Aşçıların nohut pişirirken uyguladığı 7 yöntem

Nohut yemeği pişirirken aşçılar hangi yöntemleri uyguluyor? 7 yöntem sayesinde nohut yemeği çok daha lezzetli olacak...

Türk mutfağının en çok sevilen nohut yemeğini pişirirken bilmeniz gerekenler. Aşçılar nohut yemeğinin dağılmaması için 7 yöntem uyguluyorlar. Birçok usta aşçının uyguladığı bu 7 yöntem pişireceğiniz nohut yemeğini çok daha lezzetli hale getirecek.

migrostv'de yayınlanan içerikte; Nohut yemeği pişirirken dikkat edilmesi gereken 7 püf nokta paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken her şey!

1. Ayıklayın

Genel olarak paketlenmiş olan nohutları satın aldığımızdan kararmış nohutlarla pek de karşılaşmayız; ancak siz yine de aldığınız nohutları son bir kontrolden geçirerek aralarında kararmış olanları varsa ayıklayın. Böylece daha kusursuz sonuçlara ulaşın.

maxresdefault-001.jpg

2. Suda Bekletin

İyi bir nohut yemeği yiyebilmek için nohutları mutlaka bir gece suda bekletmeniz gerekir. Öncelikle nohutları bol suda yıkayın daha sonra su dolu bir kapta bir gece bekletin. Bu yöntemle nohutların su çekip dış kabuklarının yumuşamasını sağlayarak daha iyi pişmesini sağlayın.

3. Karbonattan Yararlanın

Birçok yemekte kullanılan lezzet sırrı karbonat, nohut yemeği için de harika malzemelerden biridir. 150 gram nohut için 1 tatlı kaşığı karbonat kullanarak nohutların yumuşamasını sağlar nohut yemeğinin pişme süresini kısaltırsınız. Aynı zamana kabukları iyice yumuşayan nohutlar, gaz problemini de azaltacaktır.

4. Uygun Büyüklükte Bir Tencere Seçin

Nohutların iyi bir şekilde pişmesi için tencere içerisinde çok fazla sıkışmaması gerekir, bunun için tencereye su da dolduracağınızı da hesaba katarak uygun büyüklükte bir tencere seçin ve pişirme işlemine öyle geçin.

maxresdefault-002.jpg

5. Soğuk Su Ekleyin

Eğer ki nohut yemeğini normal bir tencerede pişirmek istiyorsanız tencereye kaynar su eklemek yerine soğuk su eklemelisiniz. Böylece nohudun lezzetinin kaçmasını önler ve iyi bir kıvamda pişmesini sağlarsınız. Aynı zamanda su miktarını iyi belirlemeniz gerekir, nohudun üzerini 3 parmak kadar geçecek su miktarı pişirme işlemi için uygun olacaktır.

6. Ek Malzemelerden Yararlanın

Nohut yemeğinin lezzetini ve faydasını artırmak için 1-2 parça ilikli kemik ya da bir miktar kıymadan yararlanabilirsiniz.


7. Orta Ateşte Pişirin

Nohut yemeğinin pişme süresi, nohudun üretim tarihi ve türüne göre değişebilmektedir; ancak iyi bir şekilde pişmesi için genellikle ideal olan orta ateştir.

NOHUT YEMEĞİNİN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Pişirdiğiniz nohut yemeğini pirinç pilavı, acı biber turşusu ve cacıkla servis edebilirsiniz.

NOHUT YEMEĞİNE LEZZET KATAN TÜYO

Pişireceğiniz nohut yemeğini mutlaka et suyuyla pişirin. Böylelikle nohut yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Derleme: Üsküp Haber