Akışkan Çikolatasıyla Herkesin Kapış Kapış Yiyeceği Çikolatalı Kremalı Kurabiye Tarifi

Akışkan Çikolatasıyla Herkesin Kapış Kapış Yiyeceği Çikolatalı Kremalı Kurabiye Tarifi

Bugün sizlere nefis bir kurabiye tarifimiz var. Akışkan çikolatası ve lokum gibi kremasıyla Çikolatalı Kurabiye tarifi..

İster çay ister kahve veya süt yanına yiyebileceğiniz enfes bir atıştırmalık tarifiyle karşınızdayız. İşte Çikolata Kremalı Kurabiye tarifi..

Mutfakta her zaman hazır bir kurabiyem olur. Neredeyse her iki gece bir yaptığım bir tarif. Genelde ben kahve yanına yerken çocuklar da süt yanına afiyetle yer. Hem tatlı hem de açlık bastıran enfes bir tarif.

Özellikle çocuklar için yaparım. Dışarıdan hazır almak yerine kendi ellerimle yaparım. Oldukça lezzetli oluyor. Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz..

Çikolata Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Neler?

Hamuru için malzemeler:

  • 1 tane orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı ile oda sıcaklığında margarin
  • 3 yemek kaşığı ile oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı ile toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı ile kabartma tozu
  • 2 su bardağı ile un
  • 1 tatlı kaşığı ile mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı ile damla çikolata

İçi için malzemeler:

  • 12 tatlı kaşığı ile çikolata kreması (donmuş)

Çikolata Kremalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle servis tabağına ya da tepsiye yağlı bir kağıt serelim. Elimize 2 tatlı kaşığı alalım. Bir tatlı kaşığına çok dolu olmayan çikolata kremasını alalım ve öbür kaşık ile yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıyıralım. Toplamda 12 tane çikolata olacak. Daha sonra buzluğa koyalım ve 1 saat kadar donmasını bekleyelim. Kurabiye hamurunu yapmak için margarini, tereyağını ve toz şekeri yoğurma kabına alalım. Mikserle veya plastik spatulayla şeker eriyene kadar karıştıralım. İçerisine bir yumurta kıralım ve karıştıralım. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek harca ilave edelim ve karıştıralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Ardından içine damla çikolatayı da ekleyelim ve hamurumuzu hazır hale getirelim. Bu harçtan bir yemek kaşığı ile alalım ve 12 tane beze yapalım. Avcunuzun içerisinde hamuru yanlara doğru bastırarak genişletelim. Ortasına donmuş olan çikolata kremasını koyalım ve kapatalım. Yuvarlayalım ve hafif hafif üzerine bastıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 5 ya da 6 tane dizelim. Çünkü piştikçe kenarlara yayılacaktır. Fırında yaklaşık 15 dakika kadar güzelce pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sevdiklerimize servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!