Ağızda lokum gibi dağılan nefis dereotlu poğaça tarifi

Ağızda lokum gibi dağılan nefis dereotlu poğaça tarifi

Türk mutfağının sevilen poğaça tariflerinde bugün. Dereotlu poğaça tarifi nasıl yapılır sizlerle paylaşacağız.

Üsküp'te uzun yıllardır börekçilik yapan Hatice nine herkesin çok seveceği bir poğaça tarifi verdi. Tüm püf noktalarıyla poğaça tarifini net ve anlaşılır bir şekilde veren Hatice teyze bu tarifle yapılan poğaçaların lokum gibi ağızda dağıldığını söylüyor.

Kıyır kıyır harika lezzetiyle poğaça tarifi içerisinde bolca bulunan dereotundan dolayı ismi dereotlu poğaçadır. Kahvaltıda. Günlerde, çay saatlerinde, özel gün ve gecelerde kolaylıkla yapılabilecek, harika lezzetiyle ve görünümüyle göz boyayacak olan bir tarifdir.

Dereotlu poğaça nasıl yapılıyor bir bakalım.

Dereotlu poğaça için gerekli olan malzemeler:

1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
yarım demete yakın ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
üzerine sürmek için 1 yumurtanın sarısı

Dereotlu poğaçanın yapılışı:

Poğaçanın hamurunu hazırlamak için derin bir kasenin içine malzemelerin hepsini koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Kıvamı çok cıvık gibi olursa azar azar un ilave ederek ayarlayabilirsiniz.

Poğaçaların şekillerini vermek için minik minik kopararak yuvarlak bezeler yapabilirsiniz ya da isterseniz yuvarlar açarak içine beyaz peynir koyarak kapalı poğaça yapabilirsiniz. Burada verilen malzemele ile ortalama 16-17 adet poğaça çıkmaktadır. Son olarak da poğaçaların üstüne yumurtanın sarısını sürerek 180derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.