Anne Köftesinin Püf Noktaları ve Tarifi

Anne Köftesinin Püf Noktaları ve Tarifi

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan köfte evde yapıldığında daha çok lezzetli oluyor. Vereceğimiz küçük sırlar sayesinde sizlerde lezzetli köfteler yapabileceksiniz..

Annelerin yaptığı köfteler daha lezzetli olur. 7 Adımda anne köfteleri nasıl lezzetli oluyor anlatacağız. Ayrıntılı bir şekilde sizlerde bu yöntemleri uygularsanız harika bir köfte keyfiniz olacak. Uyguladığınızda farkı göreceğiniz yedikçe yediren anne köftelerinin 7 sırrı.

Köfte, her zaman her şekilde tüketilebilir. Hazırladıktan sonra pişirmeden buzdolabına kaldırdığınızda her an pişmeye hazır bir yemeğiniz olacaktır. Çocuklarınızın canı çektiğinde ya da çat kapı gelen misafirinize.. Çoğu zaman anne evinde yediğiniz lezzeti tutturmaz zor oluyor. Ama bilmeniz gereken bu ipuçlarıyla annenizin köftesine taş çıkartacaksınız. İşte o 7 sır..

Soğanları Küçük Doğramayın

Köftenin olmazsa olmazı soğandır. Bir sonraki köfte yapışınızda soğanları olduğundan daha büyük doğrayın aradaki farka sizde inanamayacaksınız.

Döküm Tavada Kızartın

Eğer iyi bir köfte pişirmek için kömür ateşi kullanamıyorsanız döküm tavadan yardım alın. Döküm tavada yaptığınız köfteler daha bir lezzetli olacaktır.

Isıya Dikkat Edin

Pişireceğiniz tavanın iyice ısınmış olması oldukça önemlidir. Eğer yağ kullanacaksanız yağında iyice kızmış olmazı gerek. Aksi taktirde köftenin suyu dışarı çıkacaktır. Önce tavanızı iyice ısıtın ardından köfteleri dizin.

Köfte Harcınızı Dolapta Bekletin

Köfte harcınızı hazırladıktan sonra hemen şekil verip pişirmek yerine bir gece önceden buzdolabında dinlendirin. Eğer vaktim yok diyorsanız en az 30-60 dakika arası bekletmekte işinizi görecektir.

Yağlı Et Tercih Edin

Eğer yağlı et tercih ederseniz köfteniz daha lezzetli olacaktır. Örneğin; sığır döşü, yani dananın kaburgasından elde edeceğiniz kıyma köfte yapmak için en ideal ettir.

Yumurta Ve Karbonat Ekleyin

Köfte harcını hazırlarken içerisine yumurta ve karbonat ekleyin. Yumurta köftenizin pişerken dağılmaması sağlayacaktır. Karbonat ise kabarmasına destek olacaktır.

Fazla Baharat Kullanmayın

Eğer lezzetli bir köfte yapmak istiyorsanız çeşit çeşit baharattan uzak durun. Karabiber, soğan ve tuz yeterli olacaktır.