2 Yıl Bile Bozulmayan Acı Biberli Domates Sosu Tarifi! Her Şeyin Yanına Gider

2 Yıl Bile Bozulmayan Acı Biberli Domates Sosu Tarifi! Her Şeyin Yanına Gider

İster kahvaltıya ister yaptığınız makarnaya ekleyin bu sos işinizi kolaylaştıracak. Türk mutfağının en sevilen soslarından olan Acı Biberli Domates Tarifini vereceğiz.

En sevdiğim sosun tarifini sizler için derledim.

Annem her sene en az 20-30 kavanoz yapardı. Sade yemek bir yana neredeyse her şeye eklerdim. Omlet, makarna veya ev yapımı cipslerimle..

Annem acı yemediği halde ısrarıma dayanamaz daha çok acı yapardı. Genellikle kahvaltıda renk olsun diye sos olarak koyarım ama dediğim gibi her şeyle tüketebilirsiniz. Arzu ederseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz. O da ekstra bir tat veriyor.

Umarım bu kolay ama lezzetli mi lezzetli sos tarifini deneyince beğenirsiniz.

Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • Yarım kilo acı kıl biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı üzüm sirkesi

Yapılışı

İlk olarak biberleri ince ince doğrayın. Ardından domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ince ince doğrayın. Hepsini bir kaba alıp üzerine tuz, sirke ve zeytinyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Kabınızın üzerini temiz bir tülbent gibi ince bir şeyle örterek bir gece boyunca dinlendirin.

Dinlenen sosunuzu temiz kavanozlara paylaştırın. Yeni ve temiz kapaklarla sıkıca kapatın. Kavanozları tencereye koyun ve kavanozların yarısına gelecek kadar su ilave edin. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve ocaktan alın. Adından ters çevirerek soğumaya bırakın. Soğuyan kavanozları düz çevirerek buzdolabında muhafaza edin.

Şimdiden afiyet olsun..