Zeytin Yerken Dikkatli Olunuz Hiç Önemsemedik Ama Hasta Edebiliyor! Çünkü..

Zeytin Yerken Dikkatli Olunuz Hiç Önemsemedik Ama Hasta Edebiliyor! Çünkü..

Bazı yiyecekler baş ağrısına neden olabilirler. O yiyecekler arasında severek tüketmiş olduğunuz bir çok besin bulunuyor. İşte dikkat etmeniz gereken bilgiler..

Bazı yiyecekleri gereğinden fazla tüketirsek bizi hasta edebiliyor ve baş ağrısı yapabiliyor. O yiyeceklerden birisi de zeytin. Bugüne kadar hiç önemsemedik ama gerçekten de baş ağrısına yol açıyor.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalarda bazı yiyeceklerin direk olarak baş ağrısını tetiklediği ortaya ortaya çıktı. İşte dikkat etmeniz gereken o yiyecekler..

Yer Fıstığı 

Yer fıstığı içeriğinde barınan 'tyamine' maddesi baş ağrısına yol açabiliyor. 

Soya Sosu

Soya sosu yüksek miktarda tuz içerdiği için baş ağrısına neden olabiliyor. Hatta aşırı tüketim sonunca ölüme neden olduğu da kanıtlanmış.

Yapay Tatlandırıcılar 

Yapay tatlandırıcılar şeker görevi gören ve tadını veren kimyasallardan oluşan tat vericidir. Şekere göre daha az kalorili olması ve daha fazla tat vermesi günümüzde kullanımını oldukça artırmıştır. Ancak içeriğindeki sakarin, baş ağrısına neden olabileceği gibi kansere de davetiye çıkarıyor.

Fastfood ve Çin Yemekleri 

Çin yemekleri yüksek miktarda aminoasit içerir. MSG olarak bilinen aminoasit pizza, hamburger ve patates gibi bir çok fastfood gıdalarda kullanılır. Bu gıdalar obezite riskini artırırken baş ağrısına da yol açabilir.

Zeytin 

Zeytin ve zeytinyağını aşırı tüketirseniz baş ağrısı kaçınılmaz olabilir. 

Kurutulmuş Et 

Kurutulmuş et ve çeşitlerinde bulunan nitrat ve sodyum da baş ağrısına yol açan diğer maddelerin sadece bir kaçıdır.

Yıllandırılmış Peynirler 

Uzun süre bekletilmiş peynirleri çok tükettiğiniz takdirde yüksek tansiyon ve bağ ağrısına yakalanabilirsiniz. 

Baş Ağrısına İyi Gelen ve Geçiren Durumlar

Masaj 

Şakaklarınıza, alnınıza doğru ve burun deliklerinin üzerinden başlayarak göz kenarlarına kadar cildinizi gererek masaj yapın. Bu masaj, bilinen en etkili ve basit yöntemdir. Sadece 3-5 dakikanızı ayırarak baş ağrınızı dindirebilirsiniz.

Muz 

Oldukça besleyici olan muz da baş ağrısına iyi geliyor. Hem ara öğün olarak tüketebilir hem de baş ağrınızı geçirebilirsiniz.

Yürüyüş 

Kalabalıktan uzak bir yerde yürüyüş yapın. Bu hem sizi stresten uzak tutacak hem de rahat bir nefes almanızı sağlayacaktır. 

Sıcak duş 

Bu baş ağrısıyla duş muş alamam diyorsanız ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta da bekletebilirsiniz. Bu yöntem de aynı etkiyi yaratacaktır. Sıcak duş kadar rahatlamış olacaksınız.

İlaç 

Her başınız ağrıdığında ilaç içmekten kaçının. İlk olarak evde yapabileceğiniz doğal yöntemlere başvurun. Öte yandan her ilaçta baş ağrısına iyi gelmeyebilir. Kulaktan dolma ya da tavsiye sonucu baş ağrısı için ilaç almayın. Ama başka çareniz kalmadıysa doktorunuzun tavsiyesi üzerine ilaç alabilirsiniz. 
 

İlgili Haberler