Tencere dibine karıştırıp sürün... İki malzemeyle inatçı lekeler çıkıyor

Tencere dibine karıştırıp sürün... İki malzemeyle inatçı lekeler çıkıyor

Limon suyu + sirke sayesinde tencere dibindeki inatçı lekeleri temizlemek mümkün

Tencere dibine limon suyu ve sirke döküp ovma işlemi, tencere dibindeki yapışkan lekelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. İşlemi uyguladıktan sonra, tencere dibindeki lekelerin çıkması ve tencerenin daha temiz görünmesi sağlayacaktır.

Limon suyu ve sirke, asidik özelliklere sahip olduğu için, tencere dibindeki yapışkan lekelerin çözülmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, limon suyu ve sirke, tencerenin yüzeyini çizmeden temizler ve doğal bir temizleyici olarak da kullanılabilir.

TENCEREYİ NASIL PARLATABİLİRSİNİZ?

Sirke ve limonla yapılan tencere temizliği aslında çok kolay. Uygulama bakın nasıl?

maxresdefault-003.jpg

Tencere dibine limon suyu ve sirke dökün. Ardından, tencereyi ocağa koyup ısıtın. Kaynamaya başladıktan sonra, ocaktan alın ve tencere dibini bir sünger veya fırça yardımıyla ovun. Bu işlemle birlikte, yapışkan lekelerin çözülmesi sağlanır ve tencere daha temiz hale gelir.

maxresdefault-001.jpg

Bu yöntem sayesinde tencere dibindeki tüm lekeler yok olup gidecektir.

ALTERNATİF YÖNTEM

Lezzet.com.tr sitesinde ise limon ve tuz yöntemi paylaşıldı; Çok pratik bir şekilde yanmış tencerenin dibi limon ve tuzla temizleyebilirsiniz.

İşte limon ve tuz yöntemiyle tencere temizliğinin detayları:

Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Kaynaklar: Youtube.com - Lezzet.com.tr - Derleme: üsküp Haber