Çiçeğin dibine yarım bardak koyunca çiçek bol bol çiçek açıyor. Kimse bilmiyordu

Çiçeğin dibine yarım bardak koyunca çiçek bol bol çiçek açıyor. Kimse bilmiyordu

Çiçeğin dibine yarım bardak ''haşlanmış makarna'' suyu koyunca çiçek bol bol açacak.

mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte makarna suyunun çiçeklere sağladığı faydalar sıralandı.

MAKARNA SUYUNU ÇİÇEKLERİNİZE VERİN - 1 BARDAK DÖKMEK YETERLİ

Evet, yanlış duymadınız. Makarna suyu ile bitkilerinize besin oluşturabilirsiniz. Mineral ve vitamin açısından zengin olan makarna suyu, çiçekleriniz ve saksı bitkileriniz için çok faydalı.

MAKARNA SUYUNUN DİĞER FAYDALARI

Aksam.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte makarna suyunun pek bilinmeyen faydaları sıralandı.

  • Makarna sosu hazırlarken, makarna suyunun kullanılması sosu daha lezzetli hale getirebiliyor.
  • Makarna suyu bakliyatları ıslatmak için kullanılabilir. Nitekim bakliyatlar pişirmeden önce suda ıslatılır. Fakat makarna suyunun içerisinde tuz olduğu da unutulmamalı. Makarna suyu ile ıslatırsanız tuz oranını da hesaplamanız gerekebilir.
  • Makarna suyu saç bakımı için tercih edilebiliyor. Yumuşak saçlara sahip olmaya yardımcı olan söz konusu su, banyo yapmadan bir saat öncesinde saç uçlarına ve saç diplerine sürülür. Haftada bir kez düzenli bir şekilde uygulandıktan sonra faydasını görmek mümkün olabiliyor.
  • Kirli mutfak gereçleri bulaşık makinesine yerleştirilmek isteniyorsa, yerleştirilmeden önce sıcak makarna suyu ile yıkanabilir. Bu sayede bulaşıkların yağlarından kurtulmak mümkün olabilir. Ayrıca su tasarrufu sağlanmış olur.

Görüldüğü gibi makarna suyunun birden çok faydası bulunmakta. Makarna suyunu çorba pişirirken de kullanabilirsiniz. Veya pişireceğiniz pilava da ekleyebilirsiniz.