Pırıl pırıl bulaşıklar için deneyin! Bulaşık makinesindeki kötü kokuyu da temizliyor

Pırıl pırıl bulaşıklar için deneyin! Bulaşık makinesindeki kötü kokuyu da temizliyor

Bulaşık makinesinde oluşan kötü koku için işte herkesin bilmesi gereken temizlik tüyosu

Uzmanların bu tavsiyesi iş görüyor! Pırıl pırıl bulaşıklar için deneyin! Bulaşık makinesindeki kötü koku da gidiyor... Öğreneceğiniz bu temizlik sırları sayesinde hem bulaşıklarınız çok daha temiz oluyor hem de bulaşık makinenizin performansı artıyor.


Bulaşık makinesi, evlerde sık sık kullanılan ve temizlik yükünü hafifleten bir mutfak eşyasıdır. Ancak bulaşık makinesi kullanım sıklığına bağlı olarak zamanla pislenir ve kötü kokular yaymaya başlar. Mutfak eşyalarını temizleyen bulaşık makinesinde kötü koku oluşması, bu kokunun çatal, bıçak, tabak gibi eşyalara bulaşmasına yol açabilir. - Lezzet.com.tr-

Bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok etmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

1. Makineyi temizleyin: Bulaşık makinesinin içini düzenli olarak temizlemek, kötü kokuların oluşmasını önleyecektir. Bunun için bulaşık makinesi temizleyicileri kullanabilirsiniz. Ayrıca, makinenin filtresini ve sprey kollarını da düzenli olarak temizlemelisiniz.

2. Limon suyu kullanın: Limon suyu, bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok etmek için etkili bir yöntemdir. Bunun için birkaç dilim limonu bulaşık makinesinin üst rafına yerleştirin ve makineyi boş çalıştırın.

3. Sirke kullanın: Sirke, bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok etmek için de kullanılabilir. Bunun için bir bardak sirkeyi bulaşık makinesinin altına yerleştirin ve makineyi boş çalıştırın.

dishwasher-6706968-960-720.jpg

4. Bicarbonat kullanın: Bicarbonat da bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok etmek için etkili bir yöntemdir. Bunun için birkaç kaşık bicarbonatı bulaşık makinesinin altına yerleştirin ve makineyi boş çalıştırın.

5. Makineyi sıcak su ile çalıştırın: Bulaşık makinesini sıcak su ile çalıştırmak, kötü kokuların yok olmasına yardımcı olur. Bunun için makineyi boş olarak sıcak su ile çalıştırın.

6. Bulaşık makinesini düzenli olarak kullanın: Bulaşık makinesini düzenli olarak kullanmak, kötü kokuların oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Bunun için makineyi en az haftada bir kez çalıştırın.

Bu yöntemleri uygulayarak bulaşık makinesindeki kötü kokuları yok edebilirsiniz.