Sabahları Limonlu Su İçmenin Vücuda Faydası Ne?

Sabahları Limonlu Su İçmenin Vücuda Faydası Ne?

İnsan hayatında tüketilen meyve ve sebzeler, insan vücudunun doğru ve sağlıklı çalışması için kilit noktadır. Vücudunuz İçin Doğal Kaynak Limonlu Su

Meyve ve sebzeler, içerinde barındırdığı mineraller ve vitaminlerle biz insanlara bir armağan gibidir. Her meyve sebzede vitamin ve mineral bulunur. Ancak bazıları hastalıkların iyileştirilmesinde de yardımcı olurlar.

Onlardan birisi limondur. Limon kokusuyla tadıyla daima sofralarımızda baş köşe oturmuştur. Ancak birde limonu sağlığımız için tüketmek istediğimizde faydaları saymakla bitmiyor. Limon ve su birbiriyle buluştuğunda hangi mucizevi etkileri yapıyor gelin biraz yakından inceleyelim.

Sindirim Sisteminizi Düzenler

Son zamanlarda insanların en çok şikâyet ettiği şey kabızlık ve tuvalete kolay kolay çıkamamadır. Ancak sabahları bir ılık su ve limon karışımı içtiğinizde bu sorundan tamamen kurtulmanız mümkün hale geliyor. Özellikle kalın bağırsağın yumuşamasına ve bağırsakta kalan kalıntılarında çıkmasını kolaylıkla sağlıyor. Unutmayın bağırsak her zaman ikinci bir beyindir. Yani beyniniz kadar önemli.

Vitamin ve Mineralleri Dengeler

Hazır yiyeceklerin çoğalmasıyla insan bedeninde de olumsuz birçok etki olmaya başladı. Ve üzücü olan şu ki bu olumsuzluğun çoğu bilincinde değil. Hazır yiyeceklerde bulunan glikoz, enerji içecekleri, konsantreler bedenimizde vitamin ve mineralleri bir düşürüyor, bir yükseltiyor. Haliyle bazı hastalıklar çıkıyor. Burada limonlu su bütün bu iniş çıkışları dengede tutuyor.

Göz Sağlığına Faydalıdır

Limonlu suyun bir diğer mucizesi de gözlerimiz için olandır. Küçükken de hepimizin bildiği gibi havuç gözlere çok iyi gelir. Ancak buna bir yenisi daha eklendi. Limonlu su katarak ve görme bozukluklarına karşı gözlerimizi koruyor.

Karaciğer Dostudur

Karaciğerimiz vücudumuzdaki en önemli organlardan birisidir. Özellikle sağlıksız beslenme sonucunda oluşan karaciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Karaciğerimiz her gün bedenimizdeki kötü toksinleri atmaya çalışır. Buna yeterli olmadığında karaciğerde yer edinirler. Ancak her gün içilen limonlu su bu işlevi daha kolay hale getirerek enzimleri normale döndürüyor. Ve en önemlisi toksinlerin atılmasını sağlıyor.

Şeker Hastalarının Kurtarıcısı

Sizin de diyabet sorununuz varsa bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Şeker hastası olan kişiler sürekli ilaç kullanmak zorundadırlar. Ancak eğer şekeriniz düzelmiyorsa bunun sonu insüline kadar gidiyor.

Bazen ufak atıştırmalıklarda şekeriniz yükselir, bazen de bir şey yokken birden oynama olabilir. Burada imdadınıza limonlu su geliyor. Şekerinizde bir dengesizlik fark ettiğinizde bir su bardağının yarısına limon, diğer yarısına su koyarak tüketin. 5 dk. sonra kendinizi eskisinden daha sağlıklı ve dinç hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

Fotoğraf: unsplash