Fırın camında oluşan lekeleri temizlemenizi sağlayacak yöntem! Kokuyu da yok ediyor

Fırın camında oluşan lekeleri temizlemenizi sağlayacak yöntem! Kokuyu da yok ediyor

Kızartma türü tariflerden sonra kirlenen fırın camınızı temizlemenizi sağlayacak en etkili yöntemler

Fırın camı temizlemek için evde bulunan malzemelerden yararlanmanız mümkündür. İşte size fırın temizliğinde işinize yarayacak o yöntem:

- Fırın camını sıcak suyla ıslatın.
- Karbonat ve suyu macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Macunu fırın camına sürün ve 15 dakika bekletin.
- Alüminyum folyoyu buruşturun ve fırın camını ovun.
- Temiz bir bezle fırın camını silin.

maxresdefault-001.jpg

Bu yöntemle fırın camınız pırıl pırıl olacak ve üstelik fırın içindeki kokular da yok olacaktır. Fırın camını düzenli olarak temizlemek, lekelerin ve yağların birikmesini de önler. Ayrıca fırın camını temizlerken sirke de kullanabilirsiniz. Sirke hem yağları çözer hem de fırın camına da parlaklık verir.

TÜM KOKULARI YOK EDEN ALTERNATİF YÖNTEM

Mynet.com sitesinde ise fırındaki tüm kokuları yok edecek bir yöntem paylaşıldı. Üstelik fırın temizliğini bu teknikle yapmanız da çok kolay olacak. Limon, doğal temizlik malzemeleri arasında bir adım öne çıkar. Güçlü yapısı ve leke çıkarıcı özelliği nedeniyle, inatçı lekeleri kolayca giderir. Bu yöntemi uygulamak da çok basit. Doğrudan fırının içine limon sıkın. Yaklaşık 20 dakika bekleyin. Sonrasında ılık ve nemli bir havlu ile fırının içini silin. Aynı işlemi fırının kapağına da uygulayabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

SİRKE İLE DE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Bir diğer yöntemde ise doğal temizlik malzemeleri arasında yer alan sirkeden bahsediliyor. Sirke sayesinde de fırınınız pırıl pırıl olabilir.

Sirke yardımıyla fırınınızı kolay şekilde temizleyip parlatabilirsiniz. Bir sprey şişesine beyaz sirke ekleyin. Pırıl pırıl bir temizlik elde etmek için fırının her yerine sirke püskürtün. 15 dakika bekleyin. Bir sünger ya da bezle fırını silin. Kalıplaşmış lekeler varsa bekleme süresini biraz uzatabilirsiniz.

Bu pratik yöntemler sayesinde fırınınız pırıl pırıl olacak ve tüm kokular yok olacak. Yapmanız gerekenler işte bu kadar kolay.

Kaynak: Mynet.com - Fotoğraflar: Youtube.com - Derleme: Uskuphaber.com

İlgili Haberler