Çocuklarınızı Uzak Tutmanız Gereken Yiyecekler Tüketince Çocukları Kansere Sürükleyip...

Çocuklarınızı Uzak Tutmanız Gereken Yiyecekler Tüketince Çocukları Kansere Sürükleyip...

Çocuklarınızı uzak tutmanız gereken bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekleri onlardan uzak tutmalısınız.

Çocuklarımızın sağlığı için onları uzak tutmamız gereken bazı yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler çocuklarımızı olumsuz anlamda etkilemekte ve onların sağlığına zarar vermektedir

Son zamanlarda çocuklar da da kanser vakaları artmaktadır. Bunun altında yatan nedenler arasında sağlıksız beslenme yatmaktadır.

Sağlıksız beslenmek demişken buna yetersiz beslenme demiyoruz. Aksine sağlıklı olmayan yiyeceklerin çocuklarımız tarafından tüketilmesinden bahsediyoruz.

Eğer çocuklarınız bu yiyeceklerden tüketiyorsa onları uzak tutmanız gerekmektedir. Her biri çocuklarımız için çok tehlike yiyecekler olup onların sağlığı için tüketmemeleri gerekmektedir. İşte çocuklarımızı uzak tutmamız gereken sağlıksız yiyeceklerin listesi. Bu listeler Amerika Birleşik Devletlerinde basına verilmiş olup tüm dünyada geçerli olmaktadır. Bu yüzden kurumun yapmış olduğu duyuru tüm dünya için geçerlidir.

Amerikan Pediatri Akademisi, özellikle çocuklar için tehlikeli olabilecek yiyeceklerin listesini sıraladı.

Sosis

Listenin İlk sırasında Sosis yer almaktadır. Akademi yapmış olduğu uyarıda, 10 yaşından küçük çocuklardaki boğulma olaylarının yüzde 17′sinin sosisten kaynaklandığını, sosisli sandviçin uyarıyla satılması gerektiğini belirtmektedir.

Sosis ayrıca işlenmiş bir yiyecek olması nedeniyle tüketilmemesi gereken yiyecekler arasında ilk sıradadır.

Fıstık

Fıstık yararlı yiyecekler arasında yer almasına rağmen unutmayın ki Dünyadaki Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi bulunmaktadır. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklandığından bu yüzden fıstıktan uzak durmakta fayda vardır.

Hazır Patates kızartması

Son dönemde ne yazık ki patates kızartması çocuklarımızın neredeyse ana yemeklerinden biri haline gelmiştir. Akademi bu konuda da uyarıyor. Patates kızartmasının çocuklar tarafından yenilmemesini istiyor. Çünkü .Patates kızartmasının içinde yüksek oranda bulunan akrilamid maddesi nedeniyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere neden olabileceğine dikkat çekiliyor.

Özellikle dondurulmuş patateslerden uzak durmanız gerekmektedir. Sağlıklı patates tüketmek için taze olan patatesten haşlama yapabilir veya illa patates kızartması yemek istiyorsanız bunun yerine fırında yapılmış olanı tercih etmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Ucuz Olan Çikolata

Çikolata az tüketilirse faydalı bir yiyecektir. Ancak Yüksek orandaki kakao, şeker ve katkı maddelerini içinde barındıran çikolata kandaki kolesterol miktarını yükseltmektedir bu da çocuklarımız için büyük tehlikeye yol açmaktadır. Bu yüzden güvenilir olan markaları tercih edin ve çocuklarınızın çikolatayı az tüketmesini sağlayın

Bu ayrıntılı listenin haricinde çocuklarınızı cips -  hamburger - asitli içecekler - işlenmiş gıdalar gibi zararlı yiyeceklerden uzak tutmanız gerekmektedir. Bu yiyecekler bize zararlı olduğu gibi onlara da zararlıdır. Onların sağlığını korumak adına bu içeriği arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin

İlgili Haberler