ABD'de Ucuza seyahat ondan sorulur!

ABD'de Ucuza seyahat ondan sorulur!

Gezgin Saf Doğan bir anda ABD'de gündem oldu.

Sosyal medya ortamında binlerce takipçisi bulunan Saf Doğan Amerikalılara Ucuza Seyahat Etmeyi Öğreten Türk olarak biliniyor..

2009'dan beri New York'ta yaşayan dijital pazarlama uzmanı ve seyahat bloggeri Saf Doğan, gectigimiz sene, bir yandan tam zamanlı ofis işinde çalışırken, diğer yandan da boş zamanlarının hepsini seyahat etmeye ayırarak, kısıtlı bir bütçe ile 25 ülke gezmeyi başardı.

Saf'in Instagram profili @GrabThatPassport sayesinde bu projeden haberdar olan ABD'nin büyük ulusal kanallarından ABC, kendisini haber bültenlerine davet etti.

Cok seyahat etmesini, kredi kartlarini dogru kullanip, puan ve mil toplamasinin yanisira, hatali bilet (error fare) fiyatlarini yakalamasina borclu oldugunu belirten Saf, bugune kadarki en ucuz fiyatlari 178 dolarlik New York - Abu Dabi ve 192 dolarlik New York - Stokholm uçuşları için yakaladığını soyledi.

Yayından sonra onlarca kişinin kendisine ulaştığını ve bir sonraki tatillerine nasıl daha ucuza çıkabilecelerini danıştığını söyleyen Saf Doğan, seyahatin en büyük tutkusu olduğunu ve bugüne kadar 45 ülkeye gittiğini ABC News'den Janine Elliot'a anlattı.

Hedefinin 40 yasında en az 100 ülke görmüş olmak olduğunu söyleyen Saf'a, dünyayı ucuza keşfetme serüveninde iyi şanslar diliyoruz.

Saf'in 2016 Seyahat Karnesi

Havada geçirdiği süre: 11 gün
Gezdiği ülke sayısı: 25
Gezdiği şehir sayısı: 40'dan fazla
Uçuş sayısı: 59 tek yön
Uçakla toplam kattetiği mesafe: 185 bin km

https://www.instagram.com/grabthatpassport/​