Fransa Paris Gezi Rehberi - Paris'te gezilecek yerler

Fransa Paris Gezi Rehberi - Paris'te gezilecek yerler

Yolunuz Fransa'nın başkenti Paris'e düşerse mutlaka gezmeniz gereken yerler. Paris'te nereye gidilmeli nereler görülmeli? Sizler için anlattık..

Fransa’nın gözbebeği Paris… Dünyada sanatsal ve kültürel yaşamı ile nam salmış bu kent tarihi öğeler bakımından da çok zengindir. Aynı zamanda modanın da başkenti olan Paris politik açıdan da büyük önem taşır. Paris denilince akla gelen bir başka şey de Eiffel Kulesidir. Oldukça ihtişamlı bir yapıttır.

Ama sadece Eiffel Kulesi ile bitmiyor bu şehrin güzellikleri. İşte Paris ‘ in görülmesi gereken birkaç güzelliği…

Eiffel Kulesi

Fransa’nın sembolü haline gelen bu kule yılda 6 milyon turist çekmektedir. Bu kule 1987 ve 1989 yılları arasında Gustave Eiffel adlı bir kişinin firması tarafından Fransız Devrimi ‘nin 100.yılında inşa edilmiştir. Yerden yüksekliği 300 metre olan bu yapı Paris ‘in görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor.

Paris Louvre Müzesi

Ziyaretçi sayısı bakımdan dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Ayrıca bu müze dünyanın en değerli sanat eserlerini bünyesinde barındırmaktadır. Şehrin merkezindeki bu müzenin tarihi onuncu yüzyıla kadar dayanır.

Mona Lisa

Leonardo Da Vinci tarafından yapılan bu tablo oldukça gizemli bir eser olup, resimdeki bayanın kim olduğu hala bir soru işaretidir.

Seine Nehri

Dünya Mirasları listesine 1991 yılında giren bu nehrin uzunluğu 776 km uzunluğundadır. Bu nehrin kusursuzluğunun yanına bir de şehrin doğal güzellikleri eklenince ortaya muhteşem manzara çıkar. Bu nehrin bir diğer özelliği ise etrafında bulunan ünlü yapıtlardır (Louvre Müzesi, Notre-Dame, Eiffel Kulesi).