Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp’te Gezilecek Yerler Rehberi

Kuzey Makedonya'nın Başkenti Üsküp’te Gezilecek Yerler Rehberi

Üsküp şehri, Makedonya’nın başkenti ve ülkenin gerek politik kültürel, gerekse ekonomik, akademik merkezi konumunda. Neolitik dönemlerden bu yana Üsküp şehri, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış.

Milattan önce 4000′lerden bu yana dek yerleşim bölgesi olarak kullanılan şehir Vardar Nehri tarafından ikiye bölünmüş. Romalılar, Bulgarlar, Sırplar, Osmanlılar, Yugoslavlar bu tarihi kente bir bir izlerini bırakmışlar. Günümüzde hala birçok etnik grubun yaşadığı kent Balkanların ortasında kalıyor.

ÜSKÜP ŞEHRİNİN SEMBOLÜ

Vardar Nehri üstünde bulunan taş köprü, muhteşem mimari yapısı ile şehrin simgesi konumundadır. Fatih Sultan Mehmet tarafından 1451 yılında yaptırılmış olan köprünün bir yakasında Müslümanlar diğer yakasında ise Makedonlar yaşıyor.

ÜSKÜP ŞEHRİNDE GEZİLECEK YERLER

Üsküp’ ün tüm manzarasını görebileceğiniz ve güzel fotoğraflar çekebileceğiniz yer Üsküp Kalesi’dir. Eski tarihi kalıntıların olduğu kale, depremler yüzünden fazlasıyla zarar görüş ve sonrasında da birçok kez onarılmıştır. Çarşı ve hanları mutlaka gezmelisiniz, Kapak Han, Sulu Han ve Kurşunlu Han’ ı ziyaret edebilirsiniz.

ÜSKÜP OSMANLI ESERLERİ

Birçok Osmanlı Eseri bulunan Üsküp şehrinde aralarında İsa Bey Camisi Selçuklu Dönemi’ne aittir ve bu yapı Avrupa’daki tek Selçuklu yapısı olarak da önemli bir yerdedir.

Türk mutfağına çok yakın olan Üsküp mutfağı, İnegöl köftesini hatırlatan kebabı, ıspanaklı böreği, güveçte kuru fasulye ve kurutulmuş et ile oldukça lezizdir. Makedonya salatası ve tadı krem karameli anımsatan Kaymaçina tatlısı, Üsküp’ün öne çıkan güzel lezzetlerindendir.

Merak ettiğiniz başka bilgiler olursa bana whatsapp ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz 

Sadık Şimşek

Whatsapp 0544 373 08 50

Instagram ..  http://www.instagram.com/gidilesinet