Kuzey Makedonya'da kira fiyatları uçuşa geçti! Ev sahipleri zam istemeye başladı!

Artan enflasyon etkileri nedeniyle Kuzey Makedonya'da kiralık daire fiyatlarında artış gözlemleniyor.

Uzun yıllardır kira fiyatlarının sabit olduğu ülkelerden biri olan Kuzey Makedonya'da kira fiyatları tırmanışa geçti.

ARTAN ENFLASYON ETKİSİ

Enflasyon nedeniyle Kuzey Makedonya'da özellikle gıda fiyatlarına peş peşe zamlar gelmişti. Bu kez gelen zam haberleri ise kiralık dairelerle ilgili oldu.

Yeni Balkan gazetesi'nde aktarılanlara göre; Kuzey Makedonya Merkez Bankası’nın verilerine göre bu yılın ilk çeyreğinde daire fiyatlarında yüzde 18,8 oranında artış yaşandı.

Geçen yılın ilk çeyreğinde gayrimenkullerin fiyatı yıllık bazda yüzde 12,4 arttı. İkinci çeyrekte yüzde 16,6 oranda, üçüncü çeyrekte yüzde 21,2 oranda ve dördüncü çeyrekte yüzde 20,6 oranda arttı.

Kadastro Müdürlüğü’nün geçen yılki verilerine göre satışlar azalırken, kira sayısı arttı.

Makedonya Haberleri Haberleri

Üsküp’te Ne Alınır? Turistlerin En Çok Tercih Ettikleri
Üsküp mü daha ucuz, Belgrad mı?
Makedonya’da ısınma nasıl? Neden doğalgaz yok denecek kadar az kullanılıyor?
Makedonya’da hangi iş yapılır? En çok kazandıran sektörler öne çıkıyor
Üsküp’te 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü’ne Özel Ücretsiz Kıraç Konseri