Kedilerin Çokça Sergilediği 2 Davranışın Nedeni Belli Oldu

Bilim İnsanları minik dostlarımız kedilerle ilgili bir araştırma yaptı ve kedilerin sıkça tekrar ettiği 2 davranışın gizemini çözdüler.

Evcilleştikleri günden bu yana yüz yıllardır hayatımızın bir parçası olan kediler evlerimizin ve sokaklarımızın neşe kaynağı.

Doğamızın en güzel süslerinden biri olan minik dostlarımızın zaman zaman değişik davranışları olabiliyor.

Kedilerle ilgili şaşırtıcı bir araştırma yayınlandı. Cumhuriyet gazetesi tarafından da paylaşılan haberde kedilerle ilgili bazı önemli bilgiler paylaşıldı. Kaliforniya Üniversitesi Davis’teki Veteriner Tıp bölümünden Emma Grigg tarafından yapılan araştırmada çok şaşırtıcı bilgilere yer verildi.

Neden kuş gördüklerinde cıvıldıyorlar?

Sokak kedilerinde belki dikkatinizi çekmemiş olabilir ama evde beslediğiniz bir kediniz varsa cam önüne gelen herhangi bir kuşa tıpkı kuş gibi cıvıldarlar. Bilim insanlarına göre Avlarını izleyen kedilerin neden cıvıldama sesi çıkardığı tam olarak bilinmiyor.

Ancak hayvan davranışları ve kediler üzerinde çalışan bilim insanları, kedilerin bu sesi özellikle yakalayamayacaklarını fark ettikleri bir avı görünce heyecanlandıkları için çıkardığını belirtiyorlar..

Kediler Neden mırlarlar?

Konuyla ilgili araştırmasında Emma Grigg, kedilerin yalnızca mutluyken mırladıklarını düşünmenin en sık karşılaşılan yanlış anlaşılmalardan biri olduğunu belirtiyor.

Kedilerde Mırlamak genellikle memnuniyet göstergesi olabilirken, kedilerin yaralandıklarında ya da ölmeye yakınken de mırladıkları gözlemlenmiştir.

Minik dostlarımızla ilgili bu bilgiler hoşunuza gittiyse arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin.. - Fotoğraf - unsplash

Güncel Haberleri

İyi Parti'de istifalar sürüyor. Bir isim daha bıraktı
Dibine ekleyin, açmayan çiçeklerin bile açmasını sağlıyor ve çiçeklerin daha hızlı uzamasını sağlıyor…
Diyarbakır'da kadın muhtar adayı Fatima Kantar çalışmalarıyla dikkat çekiyor
Başvurmayan emekli hakkını kaybedecek! Ek ödeme 15 bin TL oldu
İzmirliler, İzmir Haberleri için İzmir Olay'ı takip ediyor