Vücudunuzun Su ihtiyacını karşılayan Besinler Adeta Tüm hücreleri baştan sıfırlıyorlar

Vücudunuzun Su ihtiyacını karşılayan Besinler Adeta Tüm hücreleri baştan sıfırlıyorlar

Bazı besinler vücudumuzun su ihtiyacını karşılamakta ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İşte Türk mutfağının mucizevi etkisi olan besinleri

Açıkçası vücudumuz büyük su ihtiyacı duymaktadır. Özellikle yaz aylarında vücudumuzun suya daha fazla ihtiyacı olur.

Bu yüzden daha fazla su tüketmek gerekiyor.

Sağlıklı bir insanın günde 2.5 saat su içmesi gerekir. Peki su ihtiyacımızı karşılayacak besinler nelerdir?

Yapılan araştırmalarda su ihtiyacını karşılayan besinlerin başında kavun gelmektedir. Salatalık ise su ihtiyacımızı karşılayan başka bir besindir.

YEMEKLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLAN DOMATES

Menemenden tutun da konservesine kadar her şeyini yaptığımız salataların vazgeçilmezi olan domateste vücudumuzun su ihtiyacını karşılamaktadır.

ÇİLEK:

Yaz meyvelerinin adeta vazgeçilmezlerinden olan çilekte vücudumuzun su ihtiyacını karşılayan başka bir besindir.

YOĞURT:

Yoğurt kalsiyum deposu harika bir yiyecek. Yapılan araştırmalarda yoğurdun da su ihtiyacımızı karşıladığı ortaya çıkmıştır.

KARPUZ

Karpuz yaz aylarında özellikle serinletici etkisiyle tercih edilir! Bu yüzden karpuzun da yapılan araştırmalarda vücudumun su ihtiyacını karşıladığı ortaya çıkarılmıştır.

Tüm bu meyve sebzelerin haricinde yapılan bir başka araştırmada ise limon ve kabak gibi besinlerin de vücudumuzun su ihtiyacını karşıladığı ortaya çıkmıştır. 

SU İHTİYACI NASIL GİDERİLİR?

Bazı insanlar nedense su içmeyi pek sevmez. Uzmanların buna da bir önerisi var. Eğer su içmeyi pek sevmiyorsanız içeceğiniz suyun içerisine bir dilim limon koyarak içebilirsiniz. Bu da işe yaramıyorsa büyükçe bir kavanoz içerisine elma dilimleyin salatalık dilimleyin ve limon dilimleyin bir kaç dalda nane  ekleyin ve o suyu öyle için..

İçeceğiniz bu suyun vücudunuzu adeta baştan sona sıfırlayacağını göreceksiniz

İlgili Haberler