Uzmanından tavsiye beyindeki toksinleri temizlemenin yolunu açıkladı! Beyni çalıştırıyormuş

Uzmanından tavsiye beyindeki toksinleri temizlemenin yolunu açıkladı! Beyni çalıştırıyormuş

Beyindeki toksinler nasıl temizlenir? Uzmanından beyindeki toksinleri temizlemenin en kolay yolları. İşte herkesin bilmesi gereken ayrıntılar..

Beynimiz en önemli organlarımızdan birisidir. Vücudumuzda toksinler olabileceği gibi beynimizde de zamanla toksinler ulaşabilir. Vücudumuzdaki toksinler zamanla vücudumuza zarar verirken beynimizdeki toksinlerde beynimize zarar verebilmektedir.

Bu yüzden beyindeki toksinleri temizleyen yöntemler hakkında bazı bilgiler sunacağız. Bugün basında yer alan bir haber dikkatimizi çektiğinden o haberi sizlerle paylaşmak istedik.

İşte Beyindeki toksinleri temizlemenin ve kurtarmanın yollarının anlatıldığı o habere ilişkin ayrıntılar. Mutlaka Sizlerde bu içerik doğrultusunda Beyninizdeki toksinleri temizleyin.

Beyindeki toksinleri temizlemekle ilgili Tüm Ayrıntılar

Parkinson ve Alzheimer gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan toksinlerin beyinden atılması, derin ve kaliteli bir uykunun beyin sağlığını korumadaki önemini de gösteriyor.

Independent Türkçe'de yayımlanan haberin içeriğine göre, ABD'nin önde gelen eğitim kuruluşu olan Northwestern Üniversitesi'nde bir grup araştırmacı, nöron yapısı insanlarla neredeyse aynı olan sirke sineklerini inceleme altına aldı.

Northwestern Üniversitesi bünyesindeki araştırmacılar, sirke sineklerindeki uyku düzenini sağlayan nöronların insandakilerle benzer olduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, bu nöronları baz alarak uyku ve nörodejeneratif hastalıklar arasındaki ilişkiyi araştırdı.

Sirke sineklerindeki derin uyku durumunu inceleyen bilim insanları, bu hayvanların derin uyku esnasında hortumlarını sürekli açıp kapattığına şahit oldu.

Araştırmayı kaleme alana Dr. Ravi Allada, sirke sineklerinin sürekli hortumlarını açıp kapatmasını, böbrek işlevini gören organlara sıvı gönderdiğine dair yorumladı.

Dr. Allada, bu açıp kapama hareketinin vücuttaki yaraların iyileşmesini ve atıkların temizlenmesini kolaylaştırdığını aktardı. Allada makalesinde, derin uykusu bölünen sirke sineklerinin vücutlarındaki atıkların temizleme işlemini tam yerine getiremediğini ve travmatik yaralanmalara karşı da savunmasız kaldıklarını belirtti.

Northwestern Üniversitesi'nden Dr. Ravi Allada, araştırmasından yola çıkarak , vücuttaki toksinleri temizlemenin sinek ve insanların ortak bir işlevi olabiliceğini vurguladı. 

İlgili Haberler