Tavadaki lekeleri yok ediyor.. Ovalamadan bile yanık izlerini silip tavayı yeni gibi yapıyor

Tavadaki lekeleri yok ediyor.. Ovalamadan bile yanık izlerini silip tavayı yeni gibi yapıyor

Tavadaki lekeleri yok etmeyi sağlayan harika bir temizlik tüyosu var. Öğrenecekleriniz sayesinde tavadaki yanık lekeleri saniyeler içinde temizlenecek.

Tavaları satın alındığı ilk günkü haline çevirmek mi? Şaka yaptığımızı sanıyor olabilirsiniz ama gerçekten yanılıyorsunuz! Birkaç basit temizlik yöntemiyle kararmış, yanmış tavalarınızı ilk günkü gibi tertemiz yapmak mümkün! Peki ama bu nasıl mümkün olacak? İşte tavaları ilk günkü haline çeviren pratik ve kolay temizlik yöntemlerine ilişkin bilmeniz gerekenler.

Ocakta unutulan yemek ya da süt, yağ gibi gıdaların yanması sonucu tava dibinde yanmalar meydana gelebilir. Peki dibi tutmuş tava nasıl temizlenir? Haber7.com sitesinde yer alan bir içerikte; Dibi tutmuş tavayı yeni gibi yapan yöntem paylaşıldı.

İşte yanmış tava temizleme yöntemleri:

- Yanık tavayı su ile doldurun. İçine 1 bardak sirke dökün ve kaynatın. Ocaktan alınca yanık tavayı 2 kaşık karbonatla ovun. Tavanız pırıl pırıl olacak.

- Yanmış tavanın dibini kaplayacak kadar su ve bulaşık deterjanı eklenip, tava ocak üzerinde 15-20 dakika kaynatılır. Bu şekilde yanıklar tavanın yüzeyinden sökülecektir.

Eğer bu işlem yanık tavayı temizlemeye yetmezse içerisindeki su dökülür ve yağ çözücü eklenir. Yağ çözücü tavada 10 dakika bekletilir ve bulaşık süngeri ve deterjan ile yıkanıp, durulanır.

İşte dibi tutmuş tavayı temizlemek bu kadar kolay!

maxresdefault-001.jpg

Fotoğraf: YOUTUBE - KÜÇÜK İNCİLER

TAVANIN DIŞ YÜZEYİ YANDIYSA NASIL TEMİZLENİR?

Yemek yaparken tavanın dışına yağ sıçrayabilir ya da yemek taşarsa tavanın dış yüzeyinde lekeler oluşabilmektedir.

Bu lekeler çoğunlukla yemek yapma eylemi esnasında fark edilmez ve yüksek ısıya maruz kaldığı için lekeleri çıkarmak çok daha zor bir hale gelebilir.

Tavadan alınan verimin düşmemesi için hem iç hem de dış yüzeyinin temizliğine önem vermek gerekiyor. Tavanın dış temizliğinde de ovma teli sakın kullanmayın. Bu teller aşındırıcı bir temizlik yapmanıza neden olacaktır. Bulaşık süngeri ve krem deterjan ile yanmış lekeleri nazik bir şekilde ovmanız yeterlidir. Ovma işleminden sonra on dakika bekletip tavanızın dış yüzeyini durulayabilirsiniz. Böylelikle dışı yanan tava hızlı bir şekilde temizlenecektir.

Yararlanılan kaynaklar: Haber7.com - Youtube.com - Derleme: Üsküp Haber