Süre 11 saniye! İnsanların sadece %1’i 11 saniyede görseldeki gizli ikinci hayvanı görebiliyor

Süre 11 saniye! İnsanların sadece %1’i 11 saniyede görseldeki gizli ikinci hayvanı görebiliyor

Yüksek zeka sahibi kişiler, fil çiftliğindeki gizli hayvanı anında görebiliyorlar. Fotoğrafa bakan insanların sadece %1'i resimdeki ikinci hayvanı 11 saniyede görüyor. Bu insanların çok zeki oldukları ve IQ seviyelerinin yüksek olduğu bildirildi.


Zeka tesirlerine bir yenisi daha eklendi - Sizler için derlediğimiz bu zeka testi sizi gerçekten çok şaşırtacak. Çok Zeki insanlar 11 saniyede hemen testi çözebiliyor. Bakalım sizler kaç saniyede testi çözebileceksiniz

IQ testleri sosyal medyada gündem olmaya devam ederken turkiyegazetesi.com.tr adresinde paylaşılan bir fil görseli kısa sürede olay oldu.

ZEKİ İNSANLAR HEMEN GÖRÜYOR

Fotoğrafa bakan IQ seviyesi yüksek zeki insanlar sadece 11 saniyede görseldeki gizli ikinci hayvanı görebiliyorlar.

ARAŞTIRMADAN DİKKAT ÇEKEN SONUÇ

Görsel ilk olarak 100 kişiye gösterildi. 100 kişiden sadece 1 kişi 11 saniyede gizli hayvanı görebildi. Sonrasında ise görsel 200 kişiye gösterildi. Sonuç bu kez 50 çıktı.

HAZIRSAN TESTE BAŞLA

Bakalım siz görseldeki ikinci hayvanı kaç saniyede bulacaksınız.

Yapmanız gereken aşağıdaki görsele dikkatlice bakmak

test2.jpg

Filin çiftlikteki tek hayvan olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hala ikinci hayvanı bulamıyorsanız, resmin sağ tarafına bakmayı deneyin.

İkinci hayvanın yüzü filin kuyruğunun hemen yanında gizli.

Rahatça görebilmeniz için aşağıdaki resimde mavi renkle vurgulanmıştır:

test3.jpg

Mavi renkle işaretli yüz, bir atın ya da zürafanın yüzüne benziyor. Bazıları ayrıca ikinci hayvanın yüzünü bir dinozorun yüzü olarak tanımlıyor.

Araştırmalar, optik illüzyonların beynimizin nasıl çalıştığına dair süper bir fikir verdiğini gösteriyor. Uzmanlar beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, zekanıza o kadar katkı sağlayabileceğinizi vurguluyor.

İlgili Haberler