Sosyal medya karıştı! Koronavirüs Atlatmış Olanların Aşılama Programında değişiklik

Sosyal medya karıştı! Koronavirüs Atlatmış Olanların Aşılama Programında değişiklik

Türkiye'de koronavirüs aşılaması sürerken aşılama programıyla ilgili çok çarpıcı bir değişiklik kararı alındı. Alınan bu değişiklik kararı şaşırttı..

Koronavirüs konusunda aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 2 yıla yakındır dünyada salgın mücadelesi devam ederken Türkiye'de başarılı bir aşılama süreci yürüten ülkelerden.

Ancak bugün sosyal medyada bir haber gündeme oturdu.

Haber Global tarafından yayınlanan haber kısa sürede ana gündem maddesi oldu. Haberin detaylarında bazı bilgilere yer verilmiş

Özetle- Koronavirüs aşılama uygulamasında önemli bir değişikliğe gidildi. Haber Global Muhabiri Ozan Ulaş Caymaz'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın aşılama programında son yaptığı değişiklikle, daha önce koronavirüs geçirmiş kişilere çift doz aşı uygulanmayacak, hastalığın atlatılmasının ardından 1 doz Biontech aşısı yapılacak.

İKİNCİ DOZ: GEÇİRİLMİŞ COVID


Öte yandan, sosyal medyada da koronavirüs geçirmiş bazı vatandaşlar, ikinci doz Biontech aşı randevusunun verilmediği ya da iptal edildiği paylaşımlarında bulunuyor. Bu kişilerde, e-Nabız sisteminde, Covid Aşısı bölümünde, aşının ikinci dozu için, "Geçirilmiş Covid" ibaresi yer almakta...

Kaynak: Haber Global