Son seçim anketi Cumhur ittifakını üzecek erime durmuyor yeni oranlar belli oldu

Son seçim anketi Cumhur ittifakını üzecek erime durmuyor yeni oranlar belli oldu

Her ne kadar Cumhur ittifakı ortakları olan AK PARTİ ve MHP Millet İttifakının oylarının yükseldiğine inanmıyor olsa da çok sayıda anket sonucu bunu doğruluyor. Son anket geldi.

Erken seçimin gündemden düşmediği Türkiye'de gelen anket sonuçları şaşırtıcı türden. İktidar ortakları AK PARTİ ve MHP oy kaybetmeye devam ediyor.

Yerel seçimlerde bir çok büyükşehir elden gitmişti. O dönemde yayınlanan anketlere inanmayan iki parti şimdi yine aynı hataya düşüyor.

Gelen son anket sonuçları açıklandı.

Son Seçim Anketi AKP ile MHP'ye Resmen Darbe Vurdu! Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark...

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranında büyük bir düşüş görüldü. Millet İttifakı'nın oy oranı ise herkesi şaşırttı. İşte seçim anketlerinin sonuçları...


Avrasya Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özkiraz, İstanbul Ekonomi Araştırma'nın gerçekleştirdiği seçim anketini yorumladı. Seçim anketini değerlendiren Özkiraz, Millet İttifakı'nın yüzde iki gibi düşük bir oranla Cumhur İttifakı'na yetiştiğine dikkat çekti.

Ankete göre ittifaklar arasındaki fark kapanmak üzere

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın açıkladığı seçim anketlerinde Cumhur İttifakı'nı sinirlendirecek bir sonuç ortaya çıktı. Ankette vatandaşa "Yarın seçimler yapılsa hangi partiye oy verirdiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtılmadığı zaman en fazla oy toplayan partinin yüzde 26,2 oranı ile AKP olduğu görüldü. Hemen arkasından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi ise yüzde 17,4 oranında oy topladı. İYİ Parti ise oy oranını yüzde 12,2'ye kadar çıkardı. HDP'nin oy oranı yüzde 9,9 olurken MHP ise yüzde 7,2 oranında oy toplayabildi. DEVA Partisinin oy oranı yine yüzde 1,8'de seyrederken kararsız oy oranı yüzde 14,8 ile oy kullanmayacak olanların oy oranı da yüzde 8,4 oldu. Özkiraz, ittifaklar için Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'na yetiştiğini dile getirdi.

Optimar'ın anket sonuçları...

Haziran ayının başında da Optimar Araştırma Şirketi, gerçekleştirdiği son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre ise kararsızlar dağıtıldığında AKP'nin oy oranının yüzde 91,1 olduğu görüldü. CHP ise yine ikinci sırada gelerek yüzde 24,8 oy aldı, MHP ise yüzde 10,4 oranında oy almayı başardı. Optimar'ın anketinde HDP'nin oy oranı 10,3 olarak kaydedilirken İYİ Parti yüzde 9,5'te kaldı. Muharrem İnce'nin genel başkanı olduğu Memleket Partisinin oy oranı yüzde 1,4 olarak kaydedilirken Toplumcu Demokratik Parti'nin oy oranı yüzde 1,1 ve DEVA Partisinin de aynı oranda oy kazandığı görüldü. Optimar anketinin sonuçlarına göre kararsızların oranı ise yüzde 6,4 ile beraber oy kullanmayacak olanların oranı yüzde 4 oldu.