Sedat Peker sonrası bir bombada Bülent Arınç'tan geldi

Sedat Peker sonrası bir bombada Bülent Arınç'tan geldi

Uzun bir süredir suskunluğunu koruyan Bülent Arınç siyaset gündemini sarsacak bir çıkış yaptı. Sedat Peker'in açıklamaları sonrası suskunluğunu bozan Arınç ne dedi?

Türkiye Sedat Peker'in açıklamalarını tartışıyor. Muhalefet iddialar araştırılsın derken Cemil Çiçek'in ardından başka bir AK PARTİLİ siyasetçi daha gündemi sarsacak açıklamalarda  bulundu.

Yaptığı açıklamalarla uzun bir süre önce AK PARTİ'de rahatsızlık yaratan Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığındaki görevinden istifa etmişti.

Bugün Bülent Arınç yine AK PARTİ kulislerinde gündemi sarsacak bir çıkışla ortaya çıktı. Sedat Peker açıklamaları siyaset gündemini sarsarken o iddialarla ilgili Bülent Arınç bombayı patlattı. İşte Arınç'ın siyaset gündemine oturan o açıklamalarına ilişkin ayrıntılar.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın sorularını yanıtlayan Bülent Arınç, gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Eski TBMM Başkanı, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda ortaya attığı iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

Arınç, yolsuzluk için çete kuranlara karşı yargının harekete geçmesinin önemine işaret ederek, "Lohusa kadınların bile tutuklandığı, çocukları ile beraber cezaevinde kaldığı bir Türkiye'de, kanser hastalığı ile boğuşurken bile tahliye edilmeyen insanların bulunduğu bir Türkiye'de tutuklamalar yapılacaksa bu ağır suçların sahipleri hakkında herhalde yapılacak. Bu yargının görevidir. Tabii Adalet Bakanımızın yargının, HSK'nın ve bunlara talimat verme durumunda olan herkesin 'Bu olayların üzerine gideceksiniz arkadaş. Ben sizden adalet bekliyorum' demesi lazım" diye konuştu.