Saadet Partisi ve AK PARTİ ittifak için anlaşıyor Şimdi Sıra İyi Parti'de Bomba Karar geldi

Saadet Partisi ve AK PARTİ ittifak için anlaşıyor Şimdi Sıra İyi Parti'de Bomba Karar geldi

Ankara Gündemini Sarsan ittifak haberi. Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti AK PARTİ ile ittifak yaparsa Ali Babacan mecburen Millet ittifakına mı katılacak? Bomba denklemler...

Türk siyaseti yine karıştı. Yayınlanan bir haber Saadet Partisi ile AK PARTİ'nin ittifak yapacağını öne sürdü.

haber muhalefetin kalesi olarak bilinen Cumhuriyet gazetesinden servis edilince gündem sarsıldı. iddialara göre Saadet Partisi sonrası diğer hedef İyi Parti ile ittifak yapılması olacak.

Kulisleri sallayan bu iddia gerçek olursa Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu liderliğindeki partiler CHP ile ittifak yapacak İyi Parti ise AK PARTİ ile..

Meral Akşener her yaptığı açıklamada bu kapıyı kapatıyor ve Asla AK PARTİ ile ittifak yapmayacaklarını söylüyor..

Peki bu haberler neden sürekli gündeme getiriliyor?

Haberi iktidara yakın bir gazete yayınlasa bu kadar gündem olmazdı. Ancak Cumhuriyet yayınlayınca gündem oldu.

Peki Cumhuriyet gazetesindeki haberin ayrıntılarında ne vardı? İşte detaylar

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; HDP’ye yönelik soruşturmalarda ve ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları ile ilgili “Ermeni soykırımı” ifadelerine yönelik CHP’den gelen açıklamaların ardından “İYİ Parti’nin giderek CHP’den uzaklaştığı” ileri sürülüyor. 

Öte yandan Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa çalışmalarıyla muhalefeti de “kıskaca almayı hedeflediği” iddia ediliyor. İttifak bileşeni iki partinin, 2023’e giden süreçte muhalefete “Ya darbe anayasası ya da yeni anayasa, tercihinizi yapın” söylemini kullanacağı belirtiliyor.

Muhalefetin itirazlarına ise Cumhur’dan “Hem vesayet anayasasından şikâyetçiler, hem de yeni anayasa çalışmalarına karşılar. Oysa biz çağrı yaptık, toplumsal mutabakat için çağrı yaptık ancak masayı onlar devirdiler” karşılığının verileceğinin de altı çiziliyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile bir süredir görüşmeler yürüttüğüne dikkat çekilirken, AKP’den ikinci hamlenin de “İyi Parti’ye gelebileceği” dillendiriliyor. 

Evet Cumhuriyet'in haberi bu şekilde.. Henüz İyi Parti'den bir yanıt yok!  Bakalım nasıl bir yanıt verecekler