Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Ev almak istiyorsunuz ancak yeterli birikiminiz yoksa hiç üzülmeyin. Alacağınız evin tamamı için kredi almanız mümkün.

Bazı bankalar ev parasının tamamını vermektedir. Evin tamamı için kredi veren bankalar bu parayı peşinatsız olarak verebilir. Tabi ki tüketicinin bu imkanlardan yararlanması için bazı şartlar vardır. Bu şartları sağlayan kişilere bazı bankalar kredi imkânı tanır. Peki, Peşinatsız ev kredisi veren bankalar hangileridir?

  • Şeker bank
  • Odebank
  • Garanti bankası
  • Türkiye Halk Bankası
  • QNB Finansbank
  • Akbank AŞ

Yukarıda belirtilen bankalar evin tamamı için kredi veren bankalardır. Vakıf Bank, Ziraat Bankası ve Halkbank ise ev kredisinin %80-90’lık kısmını veren bankalardır.

Evin Tamamına İçin Peşinatsız Kredi Şartları Nelerdir?

Evin tamamı için hiç peşinat ödemeden konut kredi alabilmek için banka sizden bazı şartlar talep eder. Bu şartların başında ipotek değeri olan bir ev vardır. Şunu belirtelim ki bankaya ipotek edeceğiniz evin sizin üzerine olması şart değildir. Arkadaşlarınız, ailenizin ya da akrabalarınızın üzerine olan evlerle bankadan peşinatsız olarak evin tamamı için alabilirsiniz. Kanun gereği sistem, alacağınız evin bedelinin %90’nını konut kredisi olarak sunarken, ipotek ettiğiniz ev üzerinden tüketici kredisi sunarak karşılama imkânı tanır. Hesap yapacak olursak alacağınız ev 100.000 TL ise bu değerin 90.000 TL’si konut kredisi vadesi kullanırken geri kalan 10.000 TL ise ipotek etmiş olduğunuz ev üzerinden tüketici kredisi imkanından yararlanırsınız. Bu şekilde hiç peşinat ödemeden konut kredisi almış olursunuz.

Evin Tamamı İçin Nasıl Kredi Alırım?

Yukarıda belirtilen şartları sağlayamazsanız hiç peşinatsız konut kredisi alabilmek için diğer seçenek ekspertiz raporlarının yüksek çıkmasıdır. Bankalar kredi talebinden bulunan müşterilerin gelir tablosunu inceler. Sonra alacağınız evin ekspertiz raporunun çıkarılması için SPK lisansına sahip şirketlerden bir personel eve gelir ve raporunu hazırlar. Ekspertizler evi inceler. Ekspertiz raporlarını inceleyen banka mülkün değerine göre kredi imkânı sunar. Eğer ekspertiz alınacak olan evin değerini yüksek tutarsa peşinatsız kredinin tamamını bankadan almış olursunuz. Gerekli evraklar ile bankaya başvurup peşinatsız ev kredisi talebinde bulunabilir ve ev sahibi olabilirsiniz.

Fotoğraf: unsplash