Kuzey Makedonya, Koruma ve Kurtarma müdürlüğü Türkiye'den geri döndü

Kuzey Makedonya, Koruma ve Kurtarma müdürlüğü Türkiye'den geri döndü

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre deprem nedeniyle Türkiye'ye giden ilk ekip geri döndü

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü ; Müdür vekili Zülfikar Zeynula tarafından yapılan açıklama şöyle oldu;

* Koruma ve Kurtarma Müdürlüğü olarak, Türkiye Cumhuriyetinde meydana gelen deprem bölgesinde arama ve kurtarma yapan ilk ekipimiz bugün sağsalim Makedonyaya dönüş yaptılar.

* Soğuğa, uykusuzluğa, pek çok zorluğa rağmen cansiperane durmadan, calışan, gayret gösteren tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum.

* Depremde hayatını kaybeden kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesini, evladını, evini, işini herşeyini kaybetmiş, gözlerinde hayata dair hiçbir umudu kalmamış, yardım çadırında yeniden hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize Allah sabır ve güç versin.

* Bu zor zamanda, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen, en çok yardıma ihtiyacı olduğu bir dönemde kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmeyi, bu görevi bana nasip eden Allah’a hamdolsun.

* Hem görevimi, hem de canıgönülden Anavatanıma insani görevimi yerine getirmeye gittiğim, İlk günden telefonda arayan soran, sosyal medyada tek tek okuduğum güzel mesajlar yazan, dualarını esirgemeyen, destek vermeye çalışan herkezden Allah razı olsun.

* Acımız nekadar büyük olursa olsun, bu zor günleri insani duygularla el birliği ile en kısa zamanda atlatacağımıza, üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Allah bir daha Türkiyemize, ve insanlığa böyle zor günler yaşatmamasını dua ediyorum.

Allah Anavatan Türkiyemize zeval vermesin.