Kot pantolon devi iflas etti. 50 mağazası birden kapatılıyor

Kot pantolon devi iflas etti. 50 mağazası birden kapatılıyor

Giyim sektörü küresel ekonomik krizden nasibini aldı. Kot pantolon üreticisi Score, iflas başvurusunda bulundu.

Şirketin 50 mağazası kapanacak ve 450 çalışanı işten çıkarılacak. Ekonomi hiç görülmemiş bir krizle karşı karşıya. Kötü haberler ardı ardına geliyor.
Önce koronavirüs salgını ve ardından gelen kısıtlamalar birçok işletmenin batmasına sebep oldu.

Sonra çıkan Rusya-Ukrayna çatışması ise yaşanan durumu daha da kötüleştirdi. Büyük şirketler sırayla kapandı, küçük ölçekli işletmeler de bu sürece fazla dayanamadılar.

Yeni Akit'in haberine göre; Bu kez haber giyim sektöründen geldi. Yine bir dev iflas bayrağını çekti. Kot mağaza zinciri Score, 450 çalışanıyla iflas başvurusunda bulundu.

jeans-6749852-1280.jpg

Giyim mağazası zinciri Score, Zutphen'deki mahkeme tarafından iflas ilan edildi. Aynı sahibin kot pantolon markası Chasin' de iflas etti. İflas, yaklaşık 450 çalışanı işinden etti.

Score, onlarca yıldır Hollanda alışveriş caddelerinde mevcuttu. Girişimci Jan Peters, 1981'de Apeldoorn'daki ilk mağazayı açtı ve ardından genişlemeye devam etti.

Zutphen mahkemesinin bildirdiğine göre, iflas sırasında Score and Chasin'in Hollanda'da 50'den fazla mağazası, bir çevrimiçi mağazası ve yurtdışındaki diğer mağazalarda satış noktaları vardı.

İlgili Haberler