İzmir depremini 14 gün önceden bilen Türk bilim insanı İstanbul depreminin tarihini verdi

İzmir depremini 14 gün önceden bilen Türk bilim insanı İstanbul depreminin tarihini verdi

Beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Yaptığı açıklamalarla olay olan Prof. Ahmet Ercan İstanbul depremi için açıklamalarda bulundu ve tarih verdi.

Türkiye bölgesi itibariyle deprem ülkesi. Bir çok şehrinde peş peşe oluşan depremler akıllara Büyük İstanbul Depremi ne zaman olacak sorusunu getirdi.

1999 Yılında Marmara bölgesi yıkıcı bir depremle sarsılmış ve en büyük hasarı gören şehirlerden birisi de Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul olmuştu.

Geçtiğimiz yıl İzmir'de meydana gelen 6 şiddet ve üzerindeki deprem yıkıcı hasara neden olmuş ve alınması gereken önlemler konusunda yetkilileri alarma geçirmişti.

Şimdilerde herkes büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Olursa ne olacak ? Gibi soruları sormakta. Bu konu hakkında bugün Sözcü gazetesi çarpıcı bir haber yayınladı.

Yayınlamış oldukları bu haberde büyük İstanbul depremi hakkında Prof. Ahmet Ercan'ın açıklamalarına yer verildi.

Geçtiğimiz yıl 2020 Senesinde meydana gelmiş olan 6.9’luk İzmir depremini 14 gün önceden haber veren ünlü Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremi için tarih vererek açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ercan, "2045’ten önce olursa şaşırtıcı olur, büyüklüğü de 7.3’ü geçmez" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Ercan Sözcü gazetesinde yapmış olduğu açıklamada 2030 yılından önce yıkıcı bir deprem beklemediğini belirterek şu ifadeleri kullandı : "2030 yılından önce herkes İstanbul veya Tekirdağ'da deprem beklerken şu anda Sakarya çukuru dediğimiz çukurda ki bu çukurun bir tarafı İzmit bir tarafı Bolu Tüneli'nin bulunduğu yerdir. Buradan 2030 yılından önce yıkıcı bir deprem bekliyorum ve bunu ilk kez söylüyorum." diyerek kesin tarih vererek açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ercan ayrıca ilgili gazeteye yaptığı açıklamada , İzmir depremini önceden tahmin etmesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu "Ben de sadece yeri ile büyüklüğünü söylemiştim. Deprem olmadan 14 gün önce söyledim. Tam gün vermemiştim. Ancak oldu. Midilli (İzmir) depremini 10 yıldır, ayrıca son 1 yıldır uyarmıştım" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda uzman ise Ahmet Ercan'ın aksine Büyük İstanbul depreminin tetikte olduğunu ve her an hazırlıklı olmamız gerektiğini dile getiriyor.

Deprem Türkiye'nin ve dünyanın bir gerçeğidir. Bu yüzden her nerede olursak olalım depreme dayanıklı binalar oluşturmaya özen göstermeliyiz.

Unutmayın ki deprem öldürmez. İhmal öldürür. Bu yüzden Depremin olmasına daha 10 sene varmış diyerek tedbiri elden bırakmamakta yarar vardır.

Deprem konusunda herkesin duyarlı olması ve bu bilinçle yaşaması gerekmektedir. Bunu ilke edinmek herkesin birincil görevi olmalıdır.

Kaynak : SÖZCÜ - ÜSKÜP HABER

İlgili Haberler