Herkes Sözcü Sanıyordu Fatih Portakal Okuduğu Gazeteyi Açıkladı Duyanlar Şaşırdı

Herkes Sözcü Sanıyordu Fatih Portakal Okuduğu Gazeteyi Açıkladı Duyanlar Şaşırdı

FOX TV eski Ana haber Sunucusu Gazeteci Fatih Portakal okuduğu gazeteyi açıkladı. Herkes Sözcü gazetesi veya Cumhuriyet sanarken bakın o hangi gazeteyi okuyor

FOX TV'deki sunuculuk görevini bırakarak İzmir'in Seferihisar ilçesine yerleşen Fatih Portakal, Anadolu'da halkın en fazla okuduğu gazeteleri tek tek açıkladı. Kendi okuduğu gazeteyi de açıklayan Portakal şaşırttı.


Geçtiğimiz sene FOX TV'deki sunuculuk görevini bırakarak emekliye ayrılan Fatih Portakal sosyal medya üzerinden takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Portakal gittiği marketten en fazla satın alınan gazetelerin hangileri olduğunu açıkladı.

Sabah gazetesi okuyor

İnstagram hesabı üzerinden çektiği video ile satın alıp takip ettiği gazetelerden bahseden Portakal, genellikle Cumhuriyet okuduğunu belirtti. Cumhuriyet gazetesinin aynında Sabah gazetesini de almayı çok istemese de diğer grubun ne konularında yazdıklarını merak ettiğinden satın aldığını ve "baktıkça diğer grubun gözünden nasıl bir Türkiye'de yaşadığımı görüyorum" açıklamasında bulundu.

En fazla Sözcü okunuyor

Portakal alışveriş yaptığı büfeden hangi gazetelerin en fazla okunduğunu da paylaştı. Anadolu'da en fazla Sözcü gazetesinin okunduğunu, sonrasında Posta ve Cumhuriyet gazetelerinin okunduğunu söyleyen gazeteci okunmayan gazetelerin de Takvim, Hürriyet ve Sabah olduğunu belirtti.

Fatih Portakal kim?

1968 senesinde Aydın'ın Nazilli ilçesinde doğan Portakal, İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde İşletme Fakültesi bölümünde eğitim alan eski sunucu, 1994 senesinde yüksek lisans yapmak ve yabancı dil öğrenmek için Avustralya'ya gitti. Burada ünlü bir restoran işleten Portakal, 1997'de ülkeye dönüş yaptı ve evlendi. Aynı sene Star TV'de çalışmaya başlayan gazeteci, 2005 senesinde kadar muhabirlik yaptığı Star'dan ayrılarak Kanal D'ye geçti. Merhum Mehmet Ali Birand'ın teklifi ile kanal değiştiren Portakal, 2010 senesinde de gazeteci İrfan Değirmen'in teklifi ile FOX TV'ye geçti. Burada üç yıl boyunca Çalar Saat programını sunan Portakal, eylül ayı geldiğinde Nazlı Tolga'nın yurt dışına yerleşmesi ile sunuculuk görevine başladı.

"Fatih Portakal ile Türkiye'nin Trendleri" adlı programına da sunuculuk yapan isim, gazetecilik ve sunuculuğunun yanında yazarlık da yapan isim 2020 senesinde FOX TV'deki sunuculuğunu bırakarak kendi youtube kanalı üzerinden içerik üretmeye devam etti.