Fatih Portakal kendi Kanalında Nisan Ayında Olacakları Yayınladı Yer Yerinden Oynadı..

Fatih Portakal kendi Kanalında Nisan Ayında Olacakları Yayınladı Yer Yerinden Oynadı..

Gazeteci Fatih Portakal dikkat çeken bir konuyu işledi. Kanalına konuk olan Faruk Bildiri Nisan Ayında olacakları açıkladı.

Türkiye'de yakında kritik bir gelişme yaşanabilir. Bilindiği gibi sosyal medya şirketlerine temsilcilik açma zorunluluğu getirilmişti.

Bu kapsamda youtube ve facebook gibi ağlar temsilci atamayı kabul etmişti. Ancak Twitter kabul etmemişti.

Bu konu Fatih Portakal'ın youtube kanalında işlendi. Fatih Portakal'a konuk olan Faruk Bildirici ilk olarak Nisan'da Twitter'a girmenin aşırı bir şekilde yavaşlayacağını açıkladı. Mayıs ayında ise Twitter'a Türkiye'den artık giriş mümkün olmayacak.

Yasayla konulan kurallara uymayan Twitter'a ilk olarak reklamların durdurulması kararı verilmişti.

Ancak kulislere yansıyan iddialara göre Twitter kapanmayı göze almak yerine temsilci atayacak. Zira Twitter Türkiye'de en çok kullanılan sosyal medya araçlarından birisi. Kapanması durumunda ilgili şirketin ürkütücü boyutta bir kayıp yaşaması bekleniyor. Bunu göze almak yerine temsilci atayıp yoluna devam etmesi bekleniyor. Bu senaryo gerçekleşmezse twitter kapatılacak ve Mayıs ayı itibariyle Türkiye'den artık Twitter'a giriş yapılamayacak.

Fatih Portakal'ın kanalında açıklamalarda bulunan Faruk Bildirici Bence, Twitter'ın kurallarını, ilkelerini gösteren bir açıklama yapması ve bunu şeffaf yapması lazım" ifadelerini kullandı... 

İlgili Haberler