CHP'de şaşkına çeviren vekil istifası geçtiği partiyi ise kimse beklemiyordu..

CHP'de şaşkına çeviren vekil istifası geçtiği partiyi ise kimse beklemiyordu..

Cumhuriyet Halk Partisi şaşırtan bir istifa haberiyle sarsıldı! Bakın istifa eden vekil hangi partiye geçti..

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi istifasını vererek o partiye geçiş yaptı. CHP'nin milletvekili sayısı bir kişi eksildi. Kadıgül ise twitterdan yaptığı vedasında neden istifa ettiğini açıkladı.



CHP'den bir isim istifasını verdi. CHP'nin İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü istifa ederek partiye veda etti. Ancak meclisteki görevini sürdürecek olan Sütlü, artık Türkiye İşçi Partisi'nin milletvekili olarak görev yapacak. Bu şekilde de TİP'in meclisteki milletvekili sayısı dörde çıkacak.

Türkiye İşçi Partisi'ne geçiyor

İstanbul Milletvekili olan Sütlü açıklaması ile istifasını duyururken bu kararının hayatının en heyecanlı ve en zoru olduğunu belirtti. CHP'yi evi olarak belirten ve kendisini bugünlere getiren organ olduğunu açıklayan Sütlü, inandığı değerlere daha yakın olduğunu hissettiği TİP'in temsilcisi olacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

CHP'nin kendisine hayal bile edemeyeceği bir yol açtığını dile getiren milletvekili, Kemal Kılıçdaroğlu'na özellikle teşekkür etti. Kadıgil'in belirttiğine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini siyasete sokan isimdi. Amacının iktidara karşı olan mücadeleye köstek olma olmadığını belirtti. Twitter hesabından yayınladığı veda mesajında attığı adımın sol bir ağırlık noktasından bu mücadeleye destek amaçlı olduğunu dile getirdi.

Saliha Sera Kadıgil Sütlü kim?

İstanbul'da 1984 senesinde dünyaya gelen Kadıgil, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi’nde aldı. Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünde master eğitimini alan Kadıgil, master tezini sinema eserleri üstüne yaptı. Londra Queen Mary Üniversitesinde gerçekleştirdiği araştırmalarla tez yazan Kadıgil şu anda da lisans eğitimini aldığı İstanbul Üniversitesi’nde doktorasını yapıyor. Kadıgil çalışmalarını kültür ve sanat hukuku ve fikir ve sanat eserleri üzerine haklarla alakalı yürütüyor ve bu alanlarda uzmanlık derecesi vardır.

Ergenekon kumpası davalarında avukatlık stajı yapan Kadıgil, sanat ve kültür alanlarında da sivil toplum kuruluşunun ve sendikanın kurucu avukatlığı ile baş hukuk müşavirlikleri yaptı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi olan isim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kadın Kolları'nda Merkez Yönetim Kurulu Üyelisi olarak da görev yaptı..