Canan Karatay yine tüm tabuları yıkıyor Çay içerken içine ekleyin dedi ve fatdasını açıkladı

Canan Karatay yine tüm tabuları yıkıyor Çay içerken içine ekleyin dedi ve fatdasını açıkladı

Canan Karatay Çay tiryakilerini şaşırtacak bir öneriyle karşımızda. Kendisi çayı nasıl içtiğini anlattı.

Türk doktorlar arasında en ünlü isimlerden birisidir Canan Karatay. Sağlıklı yaşam denilince akla ilk gelen isim olan Canan Karatay zaman zaman sıra dışı önerileriyle ülke gündemine oturuyor.

Canan Karatay'ın bir çok doktorun aksine söylemiş olduğu tavsiyeler alternatif tıp yöntemlerinden oluşuyor.

Özellikle Canan Karatay'ın zeytinyağı konusundaki görüşlerini hemen hemen bilmeyen yoktur. Hatta kendisi fincan fincan zeytinyağı içerek herkesin içmesini söylüyor. Zeytinyağı anne sütü kadar değerli bir meyve suyudur diyen Canan Karatay ölçülü olmak kaydıyla herkesin tüketebileceğini söylüyor.

Ancak Canan Karatay'ın ilginç bir önerisi daha var. Neymiş efendim diyorsunuz.. Sakın şaşırmayın. Açıklıyoruz. Tereyağlı Çay... Çay içerisine genelde ya şeker ekleriz ya da bal. Ancak Canan Karatay en sağlıklı yöntemin çay içerisine tereyağ eklenmesini öneriyor.

Şekerin en tatlı zehir olduğunu söyleyen Canan Karatay çay içerken mutlaka çayımıza şeker yerine tereyağ eklememizi öneriyor.

Peki Çay içerisine neden tereyağ eklemeliyiz?

Canan Karatay'a göre tereyağ enerji veriyor. Bu yüzden enerjimizi tüketen şeker yerine çaya tereyağ eklemek en sağlıklısı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Canan Karatay ayrıca büyüklerimizin şeker yokken çayı tereyağla içtiklerini belirterek köy tereyağı bütün hücrelerimizin iyi çalışması için gerekmektedir ifadelerini kullanıyor.

Dip not : Canan Karatay hocamızın bu önerisinden sonra tereyağlı çay içmeyi ben denedim tadının oldukça lezzetli olduğunu gördüm :)