Bir tutam karbonatı ayak parmağına döktü. Sonrasında olanlara çok şaşırdı....

Bir tutam karbonatı ayak parmağına döktü. Sonrasında olanlara çok şaşırdı....

Karbonatın daha önce duyulmamış etkileri (Bakın karbonat ne gibi faydalar sağlıyor ) herkes öğrenmeli

Halktv.com.tr sitesinde yer alan bilgiye göre; Ayak bakımında karbonatın bilinmeyen etkisi paylaşıldı;

KARBONATLA AYAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

Ayak bakımını yapabileceğiniz uygun bir leğen içerisine sıcak su ekleyin. 4 yemek kaşığı karbonatı ilave edin ve suda erimesini bekleyin. Daha sonra yarım saat ayaklarınızı bu suda bekleterek ölü derilerinizin yumuşamasını ve ayakların derinlemesine temizlenmesini sağlayın.

AYAK KOKUSUNDAN KURTULMA YÖNTEMİ

Ayak kokusu, çoğu zaman rahatsız edici olabilir. Milliyet.com.tr sitesinde yer alan bir içerikte; Ayak kokusundan kurtaran yöntem paylaşıldı; En inatçı ayak kokusu bile bu yöntem sayesinde yok olup gidiyor

ÇAY SAYESİNDE AYAK KOKUSUNDAN KURTULUN:

10.jpg

Çay ayak kokusu için birebir olarak bilinir. Çay içerisinde yoğun miktarda tanik asit yer almaktadır. Tanik asitte ayak sağlığı açısından da son derecede önemlidir. Ayakta yer alan bakterilerin kısa süre içerisinde temizlenmesini sağlar. Ayak derisindeki gözenekleri temizler ve kokuyu ortadan kaldırır.

SİRKE SAYESİNDE AYAK KOKUSUNDAN KURTULUN

Sirkenin faydaları saymakla bitmez. Bundan dolayı ayak kokusu için de yine sirke kullanılmaktadır. Sirke ayakta yer alan kokuya neden olan tüm zararlı bakterileri öldürür. Ayak sağlığı için son derecede önemli olan sirke tüm kokuları ortadan kaldırma özelliği bulunmaktadır. Ayrıca sirke ayakta tekrardan zararlı bakterilerin oluşmasını da engeller.

AYAK KOKUSU NEDEN OLABİLİR?

Öte yandan ayak kokusuyla ilgili uzmanlar önemli uyarılarda bulundular. Ayak kokusunun oluşma nedenleri sıralandı;

Ayak kokusu, terleme sonucu ayaklarda oluşan nemli ortamlarda bakterilerin üremesiyle oluşur genelde. Ayak kokusuna neden olan bakteriler, özellikle ayak parmakları arasında ve ayak tabanında yerleşirler. Bu bakteriler teri parçalayarak daha sonra kötü kokulara neden olurlar. Ayak kokusunu önlemek için ayakların düzenli olarak yıkanması, pamuklu çorapların tercih edilmesi, ayakkabıların havalandırılması ve ayakların da nemli kalmaması gerekmektedir. Ayrıca, ayak kokusuna neden olan bakterileri öldüren özel ayak spreyleri ve kremler de kullanılabilirsiniz.

AYNI ÇORABI GİYMEYİN

Ayak kokusunun olmaması için aynı çorabı giymemeye özen göstermelisiniz... Üst üste iki gün boyunca giyilen aynı çorap ayak kokusuna neden olacaktır.

Kaynaklar: Milliyet.com.tr - Halktv.com.tr - Derleme: Uskuphaber.com