Bir Tutam Bamya Çekirdeği  Hafızayı Uçuşa Geçiriyor Tarifi İse Çok Basit

Bir Tutam Bamya Çekirdeği Hafızayı Uçuşa Geçiriyor Tarifi İse Çok Basit

Bamya yemeği sevmeyenler çekirdeğini tüketebilir. Bamya çekirdeğinin hafıza ve beyin üzerine hiç bilinmeyen faydası…

Bamyanın çekirdeğinin en az kendisi kadar yararlı olduğu ortaya çıktı. Bamyanın içerisinde bulunan beyaz hafif sarımtrak renkli bu ufak çekirdekleri ayıkladıktan sonra eğer evinizde varsa kahve öğütücüden geçirip toz haline getirerek ister çorbalarda ister yemeklerde isterse de sıcak suda çayını demleyebilirsiniz. Bütün olarak da kullanabileceğiniz bamya çekirdeklerini istediğiniz her şekilde yiyebilirsiniz. Ancak isterseniz çayını sadece toz halindeyken demleyin…

Daha sağlıklı bir zihne kavuşmaya yardımcı

Peki, bamya çekirdeğini tüketerek tam olarak vücudumuza nasıl bir yarar sağlayacağız? Bamya gibi çekirdeğinin de tek bir faydası yok. Düzenli tüketimde etkisini gösteren bamya tohumunun en etkili özelliği hafızaya iyi gelmesidir. Bilindiği üzere beyne faydalı olan besinler, özellikle belleğe ve bilgi işlemeye yardımcı olmaktadır. Bamya çekirdeği de hafıza sorunları yaşayanlara ya da yaşamaya meyilli olanlara iyi gelebilecek bir besin olarak öne çıkıyor. Diğer yandan konsantre olmakta zorlananlara da epey katkı sağlıyor.

Diyabet, kolesterol, bağışıklık…

Bamya çekirdeğinde B ve C vitaminler, mineral ve kalsiyum bulunuyor. Bu içeriklerin dışında daha pek çok besin maddesi taşıyan çekirdekler, diyabet şikâyeti olanlara da etkili olabilir. Kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğu için de sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ve tabi ki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Kilo vermeye yardımcı oluyor

Antioksidan barındıran bamya çekirdeğinin kilo verdirdiği de bir gerçek. Yemeklere katarak bamya tohumu sayesinde uzun süre tok kalabilir ve böylelikle günlük kalori alımınızı azaltabilirsiniz. Bağırsakları da temizlemeye yardımcı olan bamya tohumu vücudu temizliyor.

Ciğerlere rahat nefes aldırıyor

Nefes darlığı gibi sorunlar yaşayanlar da bamya çekirdeğinden çay demleyerek tüketebilirler. Broşit ya da astım gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinen bamya çekirdeğini mutlaka deneyin.